Lørdagen åpenbarte seg med overskyet vær, lett vind og frisk høsttemperatur. Foruten klubbmesterskap hadde vi også tilrettelagt for de som kun ønsket å trene. De andre ble delt inn ett UK/AK samt et rent AK parti. 

 

Ivrige jaktlystne irsk settere som i varierende grad hadde hatt teften av rype i løpet av høsten, fattet raskt hensikten med reisen. Godt med sprek fugl og det varte ikke lenge før vi så fugl i lufta og hørte lyden av dommerfløytene. 

De aller fleste hundene fant fugl og flere av disse opptil flere, så dagen førte til en spennende duell mellom irsk setterne med mange fuglearbeid. 

Kvaliken gikk unna før lunsj og etter en rask lunsj var det finale. De som ikke gikk til finalen, ble delt inn i to treningspartier for å finpusse søk og fuglearbeid. Moro å se så mange flotte røde samlet på en gang. 

 

Etter åtte timer ute i felten ble følgende stående på pallen: 

 

AK  

 

  1. plass og klubbmester gikk til Kennel Talbakpotens ´ Bayer med en svært overrasket og lykkelig eier og fører Tore Jahren.

  2. plassen var utfordrende å kåre og selv etter utallige runder i dommerkollegiet ble den rettferdig delt overaskende nok på to hunder fra samme eiere/oppdrettere. 

Gulltjønns Djerve Multe - fører Per Einar Dølvik

Gulltjønns Ballroom Blitz - fører Jon Ranje

 

Eiere/oppdretter av begge hundene er Heidi Aandahl/Jon Ranje

 

  1. plassen gikk til Redlabs KS Dixie med eier og fører Ine Schøyen. 

 

UK  

Første premie i unghundklassen gikk til Raudsildras CF Fanchi med en svært fornøyd eier og fører Lene Moen.

 

Søndagen var det trening på alle ekvipasjer fordelt på tre grupper. Mye læring i å både føre egne hunder og se på andres hunder i aksjon. Klubbens egne erfarne krefter og våre erfarne svenske venner delte om seg med gode råd, ris og ros. 

Er trygg på at vi vil se de fleste av helgens deltagere på både jaktprøver, utstillinger og ikke minst våre egne samlinger i 2024.

 

Gratulerer så masse til alle vinnere for imponerende resultater og takk til alle deltakere, dommere og våre svenske kjentmenn for en begivenhetsrik Fasancup og en hyggelig helg!

 

Sees til neste år!

 

Norsk Irsk setter klubb avd. 1