Mandag 25. september: “Sitt og Reis-kurs” (6 timer)

Klokkeslett: 09.00-12.00 (lunsj 12-13) 13.00-16.00 (møt opp senest 15 minutter før kursstart)

Pris: 1250 kr

Maks 8 deltakere

Om kurset: I dette kurset fokuserer vi på øvelser som gjør hundene sikrere på hvilken atferd de skal utføre når fuglen letter, uten at det går ut over viljen hunden har til å få fuglen på vingene. Vi tilpasser øvelsene til den enkelte ekvipasje, og deres kunnskap og erfaringer. Treningen blir balansert ved at vi både fokuserer på øvelser som får hunden til å ta i framover, og øvelser som gjør hunden raskere og stødigere i å sette seg ned. Det vil bli brukt duer i enkelte deler av treningen. Kurset tar utgangspunkt i prinsippene for belønningsbasert trening, og det forventes at deltakerne er interessert i å trene hunden sin med disse metodene og har en viss kunnskap om dette på forhånd.

irsk.jpgTirsdag 26. september: “Apportering i jaktterreng” (6 timer)

Klokkeslett: 09.00-12.00 (lunsj 12-13) 13.00-16.00 (møt opp senest 15 minutter før kursstart)

Pris: 1250 kr

Maks 8 deltakere

Om kurset: Å få hunden til å apportere i enkle miljø og situasjoner er ofte ikke så vanskelig. I stua og hagen har hunden ofte lyst til å gjøre aktiviteter sammen med oss og setter pris på de små godbitene den kan få ved å gi oss gjenstander. Utfordringen med apporteringen møter vi ofte ikke før vi ber hunden om å hente ting i miljø og situasjoner der hunden heller har lyst til å gjøre noe annet. Å hente dødt vilt når det er levende vilt tilgjengelig i terrenget, eller å hente tørka rype når hunden nettopp har sett et stort kull med ryper lande 200 meter unna kan være veldig krevende. I dette kurset tar vi for oss apporteringssituasjonene der hunden heller vil gjøre noe annet og jobber med å få hunden til å forstå at nøkkelen til alt den har lyst til ligger i å hente og levere gjenstander til oss. I treningen starter vi med dette konseptet umiddelbart etter at hunden kan gripe og avlevere gjenstander. Det er derfor ikke noen nedre aldersgrense for deltakende hunder. For at du og hunden skal ha nytte av kurset bør hunden din synes det er enkelt å apportere enkle gjenstander i kursmiljøet vi utsetter den for. Altså på Stokkmarka, på gress, med lyder, og med andre folk og hunder til stede. For hundene som er klar for det vil det bli brukt duer som belønning eller økt vanskelighetsgrad i treningen.

Onsdag 27. september: Privattimer hvor 4 kommer samtidig og rullerer (ser på hverandre).

Første gruppe har 3 timer før lunsj, andre gruppe har 3 timer etter lunsj.

Klokkeslett: Gruppe 1: Oppmøte kl 09.00, trening: 0930-12.30 Gruppe 2: Oppmøte kl 13.30, trening: 14.00-17.00

Pris: 1200 kr

Maks 8 deltaker totalt

Disse privattimene blir kjørt i grupper der vi rullerer 4 deltakere gjennom 3 timer. Hver ekvipasje får hjelp til sin utfordring på sitt eget nivå, men for å kunne gi hundene (og eierene) refleksjonstid og hvile, kjører vi ca 15 min pr ekvipasje før de tar en pause. Oppmøte er 30 minutter før treningen starter slik at vi får oversikt over hva deltakerne trenger hjelp med og kartlagt forventninger.

kurs.jpg

Torsdag 28. september: “Trening av hund i fjellet”

Pris: 1200 kr

Maks 10 deltakere totalt

Vi har fått leie Våvatnet lav treningsterreng, et terreng som ligger en liten times kjøring unna Trondheim sentrum.

Oppmøte på parkeringsplassen ved Våvatnet kl 09.00

Om treningsdagen: Overgangen mellom lydig hund på dedikert treningsområdet til lydig hund i terrenget er ofte vanskelig. På dette kurset fokuserer vi på hvordan vi kan ta treningen ut i terrenget og gjøre overgangen lettere. Under kurset vil vi også prate om hvordan vi kan tilpasse treningen hjemme for å gjøre overføringsverdien til terrenget bedre. Vi starter kl. 09 og bruker dagen ute. For å ha utbytte av kurset bør hunden din ha utviklet noe jakt og/eller løpelyst slik at den har mer motivasjon for å løpe og søke i terrenget, enn til å gå sammen med oss eller hilse på eller leke med de andre hundene. Hundene bør også kunne kalles inn fra jaktsøk relativt greit. Hunder som utagerer eller på annen måte har store utfordringer med å gå sammen med andre hunder i bånd eller slippes med andre hunder bør ikke være med på dette kurset. Det er også krav om at hundene har sauerenhetsbevis. Kle deg og hunden etter forholdene, ta med nok mat og drikke til en lang dag, og ta gjerne med og bruk GPS dersom du har dette.

Påmelding (gjelder alle dager):

Send melding til NISK avd 7 via messenger.

Meldingen må inneholde følgende informasjon:

1.Ditt fulle navn

2.Hundens alder og navn

3.Hvilken dag du ønsker å delta på kurs

4.Om du er medlem av NISK

5.Beskriv kort din erfaring med fuglehund.

Du vil motta svar om plass og betaling. NISK-medlemmer vil prioriteres.