Totalt stilte 8 ekvipasjer, fordelt på 6 AK og 2 UK. Vi fikk også besøk av noen som bare var oppe for å ta en titt og lufte litt på området.

Arrangementskomiteen hadde nok håpet på litt flere deltagere, men takk til dem som stilte. Alle gjorde sitt til at det ble god stemning gjennom hele dagen. 

Det ble konkurrert i følgende øvelser: RIO med støkk på due, apport i skog og til vanns.

Dommere for anledningen var Pål Friis og Trond Fjermeros

Vi startet med apport på land, unghundene fikk se hvor utlagt objekt ble lagt, mens de eldre hundene måtte finne seg i å måtte utføre en ren søksapport hvor objektet ble lagt ut på ca. 25 mtr uten at hund og fører fikk se utlegget.

Som alltid er det noen hunder som velger en annen strategi en det som førerne hadde sett for seg på forhånd. Apporten ble utført i skyggen bak klubbhuset, det virket som at enkelte av hundene tok dette til seg og brukte sin tilmålte tid godt i skyggen med tanke på tidsbruk, andre hadde også tid til en stopp på toalettet på vei inn med apport objektene.

Etter apport på land var det vannapport som sto for tur

Alle hunden må sies å være utrolig flinke på vann, alle hundene utførte apportene utrolig bra. Med stor glede og uten å nøle hoppet de rett på vannet og utførte noen utrolig bra apporter. Alle hundene var i ekstase i å endelig å få seg en skikkelig dukkert uten redningsvest på denne flotte dagen.

Etter at apportøvelsene var avholdt, var det tid for en liten pause. Felles Grilling hadde utgått siden brannfaren var stor, men en pølsegryte ble erstatningen noe alle deltakere og hunder syntes var helt topp.

Etter pausen ble det støkk konkurranse hvor hunden ble bedømt etter klassene de var på meldt i med tanke på ro i oppflukt.

Når alle øvelsene hadde blitt utført og årets sørlandhund skulle kåres.

Trakk Pål seg tilbake hvor han spisset blyanten og satt inn nye batterier i kalkulatoren, dette for å kunne summere de store poengsummene som alle hundene hadde fått tildelt under øvelsene.
Maks poengsum for alle øvelser er 30 poeng.

Etter fintelling av poeng ble premielisten følgene:

AK

1 IS Laponia/ Theo Fjermeros 28 poeng
2 GS Ajax / Bernt Qvarstein 20 poeng
3 Marve / Emma Fjermeros 19 poeng

UK
1 IS Luna / Elsa Gyland 26 poeng
2 IS Diana / Trond Fjermeros 16 poeng

Og til slutt, ønsker vi igjen å takke alle som stilte opp på denne fine dagen og NISK for lån av området.

Vinnere 2023 årets sørlandshund.jpeg