"Nok en gang ble det arrangert en suksessfull instruksjonssamling på Bergsjøstølen for unge - og andre litt mer drevne hunder.

Totalt var vi 11 hunder med hovedvekt på unghunder som med friskt mot og åpent sinn kjørte opp på fredag ettermiddag med håp om en hyggelig, sosial og lærerik helg sammen med andre hundeiere. For meg er det 5. gangen jeg er med på disse samlingene, og andre gangen med min GS Epi.

Ja, det er faktisk lov og ha andre farger en rød på bikkja, selv om Roar med stor innlevelse forsøkt å selge noe fargefulle kondomdresser på lørdag.

I år som i fjor hadde NISK avdeling 2 klart å få med de to drevne instruktører Roar Karlsen og Terje Egrem. Det som er positivt er at de er flinke til å gi god veiledning og konstruktiv kritikk, både til nybegynnerne og også til oss som har vært med litt lengre.Etter en hyggelig middag og introduksjonssamling på fredag ble det en tidlig kveld for de fleste av oss.

Lørdag morgen stilte alle friske å raske opp til strålende sol, men kuling i kastene gjorde at vi måtte drøye med å dra ut til litt senere på formiddagen. Tiden ble da brukt til litt informasjon om føring av hund i fjellet og på en film om opptrening og føring av hund i fjellet.

Når vi først hadde kommet oss ut på lørdag gikk vi lengst inn i terrenget for å gå i motvind tilbake med slipp og instruksjon underveis. Her fikk vi se unghunder som ikke hadde ”våknet” enda og noen drevne som viste hvordan søk skulle utføres. Lite fugl i den sterke vinden, men noen situasjoner fikk vi da.

Tilbake på Bergsjøstølen hadde Kåre laget nydelige vafler og kakao som smakte etter en strabasiøs tur tilbake over vannet i sterk motvind.Kvelden ble brukt til inntak av nydelig mat og en oppsummering av dagen.

Søndag hadde vinden løyet og alle så frem til en kjempefin dag i fjellet, og det fikk vi virkelig! Unghundene som ikke viste så stor interesse i går, fikk nå for første gang oppleve fugl og våknet virkelig til liv. Selv for oss med hunder som har litt erfaring er det alltid morsomt å se hvordan en unghund våkner. Etter en kjempefin dag dro vi tilbake og samlet sammen inntrykk og bagasje for å vende snuta hjem med slitne hunder og såre bein.

En stor takk til NISK 2, Roar og Terje for en meget fin opplevelse på Bergsjøstølen og en stor takk til Kåre og Sunniva for at de lar oss komme igjen hvert år.

Til alle dere som ikke har vært med på en slik samling så vil jeg oppfordre dere til å sette av første helgen i mars til neste år for dette er billig, lærerik og sosial helg".

Hilsen fra Geir Skjørberg og GS Tonekollens Epi.