Furunakkens Vilja og en lykkelig eier etter 1.UK i Hemsedal

 

Furunakkens Vilja til Morten Fuglerud klinket til med en flott 1. UK i Hemsedal på lørdag og oppfylte med det vinterens klare målsetning om å kvalifisere seg til Sør Norsk unghundmesterskap. Men også flere andre hunder fra avdelingen utmerket seg i helgen.

Fra VK`n har vi allerede kunnet lese at US Kuling og Neadalens Discovery fortsatte premiesankingen ved å vinne hvert sitt kvalifiseringsparti på fredag.

Det var på fredag det startet også for Vilja. Morten førte i tillegg til Vilja kullbroren Balto og kunne seile ned fra fjellet med 2. UK på Vilja og 3. UK på Balto denne dagen.

På lørdag fikk Vilja seg et fuglearbeid i første slipp, ble slått på fugl i annet, men etter et medvindssøk av høy klasse i tredje lot dommerne seg overbevise om at dette var en lovende unghund som fortjente høyeste premie. Balto fikk denne dagen en 2. UK, så dette ble virkelig ei stor helg for Furunakkens og oppdretterne Tonje og Geir Haugen.

At Skrimfjellets Gaya til Øyvind Torgersen, også av Furunakkens-blod, fikk en 3. AK bare understreker dette.

Remkilens P-Reddy til Marlis Strøm Karlsen tok sin første premie på jaktprøve med en fin-fin 3. UK etter et fuglearbeid med reis og RIOS . 2 x makkers stand og litt variabel intensitet gjorde at det ikke ble en høyere premie denne gangen, men ”mor” er allikevel strålende fornøyd med sin røde. Ikke minst fordi Reddy på fredagen uten å komme i fugl, viste fram et førsteklasses søk.

 

Remkilens P-Reddy med 3.UK

Om Hemsedalsprøven generelt har vi bare hørt godord, og når arrangøren Hallingdal fuglehundklubb hadde klart å oppdrive så mye samarbeidsvillig fugl skulle det bare mangle!

Lørdag ble en drømmedag med flott vær og hele 36% premiering !

Vi gratulerer de premierte og ønsker lykke til utover vinteren!!