”NISK avd.2 sin vintersamling ble i år avholdt på Hjerkinn. Innkvarteringen ble lagt til Hjerkinnhus, en tidligere militær leir. Allikevel fant vi alt vi hadde behov for, og vertskapet var usedvanlig hyggelige, og maten god.

Etter innsjekking og middag samlet vi oss alle nede i stuen til Elin Wittusen for en liten info og presentasjon av deltakerne og instruktører.

Som helt ny i klubben setter jeg veldig stor pris på en slik varm velkomst, og ikke minst gjestfrihet vi ble møtt med, jeg var ikke alene om å være ny å føle det på denne måten.

Fredag morgen reiste vi ut i 3 forskjellige partier for å trene i fjellet. Vi fikk alle mer enn nok slipptid da det bare var 3 og 4 på hvert parti. Før middag samlet vi oss igjen for en evaluering av dagen. Alle deltakerne hadde hatt en fin dag i fjellet, med flott vær og godt føre. Rype hadde vi også funnet på alle partiene, selv om vi skulle ønsket oss flere situasjoner. Denne kvelden var det enda flere ny til middag på Hjerkinnhus, og deretter hjemme hos Elin for info og diskusjon. Vi var nå 12 deltakere og 3 instruktører, Elin, Ole og K.G.

Lørdag startet vi med forskjellige øvelser på due. Her fikk vi se hunder i fin stand og rolig i oppflukt, men all hadde ting å jobbe med. Dette var en meget lærerik seanse hor vi fikk lære mye om våre egne hunder, og hvordan mann kan bruke due i trenging. Litt utpå dagen hadde vinden løyet, og vi var igjen klare for en tur på fjellet i godt vær. Det var flere som utmerket seg som gode ekvipasjer, og to av disse ble belønnet med en liten påskjønnelse på kvelden.

Søndag startet vi med apportprøve for de som måtte ønske, men de fleste av oss var ikke kommet langt nok i treningen til å prøve dette og kun et bevis ble skrevet ut. Søndagen viste værgudene oss at vi nærmet oss påske, for nå var det solskinn på Dovre. Selv om vi avsluttet med vafler hos Elin kl.14.00 rakk vi allikevel en god runde i fjellet først, med fuglesituasjoner på alle partier.

Det har vært en utrolig lærerik og inspirerende helg for oss alle, og jeg vil spesielt takke for den måten alle deltagene ble tatt imot, og respektert, uavhengig av kunnskap og ambisjoner.”

Ansvarlig for samling Ole Pinderup ber om at det rettes en spesiell takk fra avdelingen til Elin Witusen og K.G. som stilte opp og hjalp oss. Spesielt til Elin som også åpnet huset slik at vi kunne holde deler av samlingen der.

Her er det fugl i nesa.....

................og her i munnen.

General Pinderup i herlige omgivelser.