Vieksas Jippi med 2x2.AK på Oggevatn

Jippi som har levd litt i skyggen av unghunden Lundebakkens Sandy Spit tro til for fullt og ble som eneste irsksetter premiert begge dager.

Hyggelig for Ine var det også at Sandy fikk sin første premie i AK. Hun er tidligere premiert på høyfjell og lavland, og fikk nå altså en 2. AK på skog.

Men kansjkje var det ”gamlemor” Vieksas Jippis 2 x 2. AK som varmet mest. Skjønt gammel er hun vel egentlig ikke, selv om hun er blitt ” grå i barten ” Jippi er i sitt åttende år og er etter FIN NJCH Doudals Irwin og Vieksas Føyka, og er to ganger tidligere premiert på skog. Hvor? På Oggevatn selvfølgelig!!

”Hun liker seg best på skogsfuglprøve da dette er en roligere prøveform. Ingen makker og ingen andre førere som blåser og skriker. Hun gikk godt begge dager i både tett skog og mer åpne terreng. Lørdag sto hun litt usikkert, men det viste seg at det satt rugde både til høyre og venstre for henne. Hun fikk reist fuglene og var fullstendig rolig i oppflukt og skudd. Apportering er en av paradegrenene hennes, så det byr aldri på problemer.

Søndag var det dårligere vær og vi trodde sjansen for premie skulle være mindre denne dagen, men Jippi ville det annerledes. Etter nesten 45 min slipptid gikk hun inn i en stilfull stand. Men jeg brukte litt for lang tid opp og fuglen (rugde igjen) gikk opp før jeg fikk vist reis. Som vanlig rolig i skudd og apporterte korrekt. Så dette er vår prøvegren!! avslutter Ine .

 

 

Yatzy viser stolt fram sine premier til en litt småsjalu mor Fagermoas Chili

En annen hund som også begynner å få det til på skogen er Neverdalens Yatzy til Thor Eide som ikke bare fikk en kjempehyggelig 1. AK, men også ble kåret til prøvens beste hund.

Thor forteller at Yatzy også tidligere i høst har vist sitt talent på skogen og forsetter: ”Manglende interesse for å hente apporten gjorde at jeg var i tvil om det i det hele tatt var noen vits i å melde på til Oggevatn. Men nå hadde vi hørt så mye positivt om ”Oggeprøva” (flotte terreng og nydelig mat fra Kari & co ++) at vi bestemte oss for å la det stå til. Etter å ha fått mange gode råd og en måned med daglig apport trening, også etter fuglearbeider, ga det resultater.

Når så Yatzy fikk komplett fuglearbeid på orrhane sent i andre og avsluttende slipp lørdag ettermiddag, ble spenningen noe i overkant. Heldigvis gikk apporten greit, både uten nervøst breakdown fra fører eller andre problemer.

Vi fikk også en fet sjanse på slutten av 2.slipp søndag formiddag. Denne sjansen ble dessverre misbrukt av at jeg støkker fugl foran Yatzy, som står på en kant over meg, som jeg ikke ser. Her skulle jeg uansett ha skutt, men fikk ikke helt med meg situasjonen før det var for sent.

Dette var en flott avslutning på sesongen, - og takk så mye til arrangørkomiteèn med dommere og stab”.

Fra kritikken: Yatzy viser oss dagen ut et søk av meget god kvalitet. Stil fart og aksjon av beste merke. God kontakt. Blir lenge borte mot slutten av dagen. Finnes i stram stilfull stand. Reiser villig og presist orrhane og er rolig i oppflukt og skudd. Utreder og apporterer korrekt. En trivelig hund som i dag har tatt vare på sine muligheter og for en fortjent 1AK.

Fornøyd med helga er nok også Geir Haugen som førte sin egen Furunakkens Freya til en 1. AK.Ansvaret for Tonje Evjus Furunakkens Faun hadde han gitt til Morten Fuglerud som nok en gang førte Faun til en premie. Stand 30 meter fra bilen på overtid er alltid litt spesielt, og da Faun i tillegg gjorde det han skulle trodde Morten at det skulle bli en førstepremie. Men dommeren hadde en annen mening og trakk for dårlig reviering i førsteslippet. Så da ble det en 2. AK denne gangen.

Til slutt tar vi med at Sæterelvas Tyra til Marit Brath Lund fikk en velfortjent premie. Tyra hadde fuglearbeid med reis på lørdag, men ble noe drøy søksmessig og fikk derfor en 2. AK denne gang.

Vi gratulerer alle de premierte og takker for en flott avslutning på årets prøvesesong!