”På en svært våt og kald dag skal Syklon ut i siste slipp på sitt parti. Rett før slipp, så har de to foregående slippene hatt flere sjansen på fasan som ikke mestres. Fasanen viser sin typiske atferd i vått vær og vanskelig biotop med å springe av gårde, trykke godt i bakvind og holde seg utenfor hundens rekkevidde. I den sammenheng var ikke optimismen på topp rett før det var vår tur.

Syklon starter opp i beste fart og stil og revierer biotopen på en veldig god måte. Litt ut i slippet melder partiet stand. Med dommeren hakk i hæl så sprinter jeg over marka og observerer Syklon i stram stand mot et bekkedrag. Litt andpusten går jeg opp til Syklon og gir reisingsordre. Han reiser djervt og presist fasanhøne og er komplett rolig i oppflukt og skudd. Syklon utreder og starter opp med et nytt søk, og straks etter, så tar Syklon ny stand. Igjen så reiser han djervt en enkelt fasan og er rolig i oppflukt og skudd.

Etter slippet kjenner jeg at magen knyter seg litt. Jeg veit nå at det vil bli en tøff dag på grunn av vanskelig værforhold både i forhold til hund, vitringsforhold og fugleatferd. Rett før Syklons 2. slipp støkker de foregående hundene rugde. Spenningen er ekstra stor når jeg tenker på om det er flere slike fugler i området. Straks etter slipp støkker han og makker, men nå er det en fasan. Spenningen er til å ta og føle på i henhold til minusene og 1. pr.. Litt lenger ut i slippet og noen sekunder etter at Syklon har krysset over på et åpent jordet, så hører jeg dommeren rope: "irsksetteren står". Igjen tar jeg beina fatt og løper, og nok en gang er dommeren hakk i hæl, så det er bare å komme seg raskest mulig frem. Denne gangen står han inn mot jordet. Jeg velger å reise fra siden, men forfra. Syklon reiser igjen djervt, og er komplett rolig i oppflukt og skudd. I det øyeblikket har jeg glemt hvor forferdelig kaldt og vått det er. 2. slipp er over, men fortsatt er det 20 min før det kan konkluderes med premiegrad.

Etter få minutter ut i 3. slipp tar han stand på andre siden av en bekk. Bekken er for bred til å hoppe over, og vi er usikre på hvor dyp den er. Spørsmålet er om jeg skal tørre å reise på avstand. Etter å ha løpt litt frem og tilbake prøver jeg å reise Syklon. Det røkker to ganger i han, og jeg velger å gjøre et nytt forsøk på å komme over til han. Nå har temperaturen blitt ganske høy og litt desperat prøver jeg igjen å reise Syklon. Nå reiser han i to etapper, men ingen fugl kommer opp. Han slår seg opp i vinden og tar ny stand. Jeg skjønner fort at dette er en løpende fasan. Heldigvis roper dommeren at det ligger et tre nede i bekken litt høyere opp, hvor jeg kan gå over. Jeg kommer meg opp til han, og ber om reis. Han går villig på, men ingen fugl å se. Jeg skjønner at vi har tapt for den lure og løpende fasanen. Hjerte begynner å dunke i rask takt og tankene svirrer rundt om dette var minusen som vipper ned premiegraden fra 1.pr.. Minuttene i siste slipp går, og lengselen etter å finne en fugl til begynner å avta. Plutselig ser jeg Syklon bremse kraftig opp på farten, vender kroppen litt mot høyre og stoppe raskt opp. Rett foran han spretter det opp en fasan. Syklon klarte det igjen, og denne gangen krediteres han et fuglearbeid u/reis. Selv om jeg er utrolig fornøyd med hans prestasjoner for dagen tørr jeg ikke å tenke tanken på type premie. Men, når dommeren spør om jeg kan fremvise apportbevis, veit jeg det er et faktum med 1.AK! Jubelen slippes løs og jeg må utvilsomt svelge ekstra et par ganger”.

Vi takker for at vi fikk ta del i opplevelsen og gratulerer både eiere og oppdretter Arvid Mo.

Men det var ikke bare Syklon som gjorde seg bemerket. I vinnerklassen ble US Kuling nok engang tildelt en 1. VK m/ CK. Dette skjedde under fredagens kvalifisering. Men lenger enn til semifinalen kom han ikke denne gangen. Det gjorde imidlertid Imingens Tingeling til Robert Gill som ble tildelt en 6. VK semi.

Svært hyggelig var det også å se US Guran til Svein Bøe på premielistene igjen. Denne gangen ble det en fin 2. AK. En annen kjenning Yobbas Centa til Harald B. Nilsen ble også premiert med en nesten like fin 3. AK.

I unghundklassen ble det nok en premie til ElinVassbø og J-Lego av Kjerringholm. Denne gangen en 2.UK.

Vi gratulerer !