Kurset startet 19.-20. januar da Randi kom over fjellet og satte 22 forventningsfulle hunder av 6 ulike raser i gang med trening. De hadde alder fra 7 mnd til 5 år, de fleste meget unge. Den første helgen ble det en intens teoretisk og praktisk opplæring på hele apporttreningen.


Etter oppstartshelgen har vi hatt ukentlige fellestreninger i 3 måneder. Hjelpeinstruktører var Fritjof Stangnes og Vigdis Ingebrigtsen. Det har vært meget godt oppmøte på treningene.
Randi domeonstrerer apport_200x267.jpg
Randi demonstrerer innlegging av dummy.
Fritjof og Lobo i trening_510x383.jpg
Fritjof og Lobo i trening på banen i vinter.
Vigdis og Adele_510x383.jpg
Vigdis og Adele - Sentrale aktører på apportkurset.


Første helgen i mai var Randi tilbake. Da var det tentamen i apport fredagen, der det viste seg at 16 hunder var klar for å prøve. Lørdag morgen ble det utdelt 13 nye apportbevis! Resten av lørdagen ble brukt til søk-apport med 2 objekter.

Søndag startet vi tidlig igjen og det ble innføring i spor- og vannapport. Det var både teori og praktisk øvelse. Alle hundene var meget flinke til å prøve seg på de andre apportgrenene også, til tross for ung alder. Under VFK sin Fuglehundfestival 25.mai var det ytterlig 4 hunder fra kurset som bestod apportbeviset! 
Trening på spor!_510x383.jpg
Trening på spor.
Klar for vannapport_510x383.jpg
Silje og Jenny klare for vannapport.
Vannapport - hunden kommer i land_510x383.jpg
Hunden kommer i land for å levere.


Erfaringen viser at også ”fjernkurs” kan føre til gode resultater. Det handler uansett om å jobbe målrettet. Takk for god bistand fra Randi Schulze! 
Eierne har lært mye av dette kurset, så nå blir veien videre mer apporttrening. Flere deltakere har meldt seg på apportprøve i sommer, og resultatene har alt begynt å vise seg på på premielistene.