Rapport, NISK avd. 3's spesialutstilling på Hamar 14.mai.

Vi hadde rekordpåmelding på avd. 3's utstilling med hele 43 påmeldte hunder! Det var duket for utstilling med valpeshow, barn og hund-konkurranse og apportkonkurranse hvor det også var mulig å avlegge apportbevis. Dommer for utstillingen var John Smedbakken, og jaktprøvedommer Rune Frankmoen var tilgjengelig for de som ønsket å forsøke apportbeviset.

Dommer dømte alle hundene fra topp til tå med fokus på et funksjonelt og rasetypisk eksteriør. Takhøyden var stor og med litt trening utenfor ringen og tips fra kyndige hundefolk, klarte de aller fleste å rette litt på teknikken der det trengtes. Konstruktive tilbakemeldinger forankret i NISK intensjon om å fremme irsk setteren som en vakker brukshund var gjennomgående.

Først ut var hannhundene, og i juniorklassen var det Høsfjellets Terkel (eier:Terje Tamburstuen) som gikk videre til beste hannhundklasse med Excellent m/ck (championkvalitet). I åpen klasse stod Irish Buddy av Kjerringholm (eier: Yngvar Aarebrot) først med samme premiering. Så var det brukshundenes tur, og her var det Vindstadens A-Kempes (eier: Lars Arne Kvarberg) som ble belønnet med høyeste premie. Til slutt i hannhundklassen var det en kjenning som skulle i ilden, nemlig N Dk UCH NV-10 Guri Mallas Oscar (eier:Guri Eggen). Dommer mente at gutten forsvarte sitt championat og også han var videre til beste hannhundklasse. Etter mange runder rundt i ringen stor Oscar først, med Buddy hakk i hel. Deretter fulgte Kempes som da hanket inn sitt føste CERT og junioren Terkel stod som nummer fire.

I tispeklassens første runde fikk Guri Mallas Turid-Laila (eier: Guri Eggen) Excellent med ck. I unghundklassen var det Skaunegårdens Raija (eier:Geir Ola Blystad) som klinket til og skulle til beste tispeklasse. Brukshundklassen hadde i følge dommeren svært høyt nivå, og tre tisper fikk excellent med ck. My Hunter Zana (eier: Carmen Kadim), Kvernsjøbergets Jippi-Quattro (eier. Morten Jensen) og Follsjøens Emilie (eier: Eldri Kjørren) var alle videre. Til slutt var det en vakker veteran som bar sin alder meget godt og fikk excellent med CK, Guri Mallas E-Birka (eier: Mette Fjørtoft). Da var det duket for beste tispe hvor rekkefølgen til slutt ble: My Hunter Zana som da fikk sitt første CERT, Guri Mallas Turid Laila, Kvernsjøbergets Jippi-Quattro og Follsjøens Emilie.

Kanskje ikke så overraskende, dog ikke mindre fortjent - best i rasen og Best in Show ble til slutt Oscar mens Zana ble best i motsatt kjønn. Guri Mallas fikk en flott hederspris i oppdrett med fire flotte representanter for rasen.

På valpeshowet åpnet vi for at også andre raser kunne delta, og vi hadde irsk setter, dansk svensk gårdshund, cocker spaniel, labrador retriever og norrbottenspets. Beste irsk setter ble Jippi av Kjerringholm (eier: Kjell Arne Odlolien) som skulle konkurrere om best in show. Her måtte hun derimot se seg slått av en liten treskjeller som ble satt først, nemlig Norrbottenspets Lykke (eier: Johannes Skogsrud). Cocker spaniel Caramell ble nr.3.

I barn og hund konkurransen var det imponerende innsats med mange fremtidige handlere. Kanskje det var disse som skulle handlet på utstillingen også? I klassen for de minste var det Thea Odlolien og Vindstadens A-Kempes som trakk det lengste strået, mens blant de større var det Julie Håkonsen og Noaidons Bera som til slutt gikk seirende ut. Alle de andre ble en god nummer to, og dommerene var enige om at det ikke var lett å kåre vinnere.
To hunder avla apportbevis for dommer Rune Frankmoen, nemlig Balbergkampens A R-Aida til Kari E. Granum / Rune Hansen og Guri Mallas Turid-Laila til Guri Eggen.

Apportkonkurransen hadde en AK og en UK-klasse. UK-klassen ble vunnet av Balbergkampens AR-Zita og Mette Bjørklund, mens AK-klassen ble vunnet av Kastellhagens Artemis Ilva og Eldri Kjørren.

Vi hadde mange flotte premier å dele ut takket være våre uvurderlige samarbeidspartnere, NISK hovedsponsor Eukanuba og våre fantastiske lokale bidragsytere: Hamar Dyreklinikk, Sentrum Dyreklinikk Lillehammer, Norsk Dyremat Provit, Buddy Lillehammer, Ankazoo Stange, Bademiljø Asbjørn Nordsveen, TT Belysning Øyer , Nordbys Hundesenter og Guri Mallas Hundedekken!

Til sist, men ikke minst - tusen takk til dyktig dommer John Smedbakken, Rune Frankmoen for at han stilte opp for de som ønsket å avlegge apportbevis og selvsagt dugnadsånden i avdeling 3!!