Historisk: Et helt kull - alle tre søstre - med 1 UK på samme parti. Oppdretter Arvid Moe og Toya, Arild Tømmerholt og Dina og Jim Sebastian Moe Johansom og Caysa. Bak: Dommerne Tom Øygard og Stein Jørgensen.

– Morfar var i lykkerus da vi gikk ned fra fjellet, forteller eier og trener av Caysa, den ene av de umulige Liatoppene, Jim Sebastian Moe Johanson.
 
For det kom det kom bare tre tisper i kullet. Den ene (Toya) beholdt oppdretteren selv, den andre ble det den gang 12 år gamle barnebarnet Jim Sebastian som skulle få ta seg av, og Dina havnet hos Arild Tømmerholt.
 
Og på Buskerud JFF's prøve havnet likegod hele kullet på samme parti, der dommeren Stein Jørgensen og Tom Øygarden skulle styre dagen. Og den endte altså med at alle de tre kullsøstrene fikk hver sin 1 UK.
 
– Det var skikkelig moro at alle tre fikk første, sier 8.klassingen fra Blokkhaugen skole i Åsane. Og selv om han er bare 13 år, har han allerede hatt det moro i fjellet en rekke ganger. Caysa fikk sine første premier i fjor høst. Men i vinter har det virkelig tikket inn med premier. Før Artctic cup sto det 8 x 1 UK og 3 X 2 UK på lista. Kullsøster Toya var da notert med det samme pluss en 2 UK.
 
– Da kan en vel si at det har gått greit?
 
– Ja, stort sett, men i starten hadde jeg litt problemer med å få til ro i oppflukt. Men så fikk jeg vært med på et dressurkurs. Etter det har jeg fått tatt henne inn litt, så nå går hun ikke etter en meter.
 
– Så enkelt som det?
 
– Ja, hun har ikke vært så vanskelig. Hun har ganske lett for å ta ting, forteller den unge føreren.
 
De som skal være med i høstens Derby slipper å frykte for konkurransen fra disse Liatoppene. I juli er de over i AK, så da er det nye krav. Apporten sitter allerede OK, mener Jim Sebastian, så han satser på å få apportbeviset i løpet av sommeren, slik at han er klar til AK-start til høsten.
 
– Jeg regner med at det blir noen prøver, i alle all før jakta. Når den er i gang er det jo like moro med jakt som med prøver, sier den unge hundeføreren.
 
Tekst: T. H. Bondø