”Det var storveis med 1. UK på de to første startene på Tyfon” forteller Randi Halvorsen,”og langt over hva vi turde håpe på. Han har vist oss gode takter på trening, men det er allikevel alltid spesielt å stille på første prøve.

Mange deltakende hunder m/eiere og ukjent terreng, er faktorer som blir en prøvelse for en unghund på jaktprøve. Tyfon bestod prøven og viste at det viktigste for han er å kunne lokalisere ryper i terrenget.

Første dagen i Hemsedal var vi heldig å få et terreng godt besatt med ryper. Tyfon presenterte ryper 2 ganger i sitt andre slipp og en gang i tredje slippet. Alle tre fuglearbeidene var med reis.

På lørdagen hadde vi mye vær. Med snø og kraftig vind ble det vanskelig forhold både for hund og eiere. Tyfon viste god utholdenhet og vilje til å finne fugl. Det ble belønnet med et komplett fuglearbeid på en rype som lå i dokk.

For oss er det moro å se at Tyfon viser sine kvaliteter også på jaktprøve. Hans særegenhet er nok den spesielle roen han har i alle situasjoner og i tillegg er han en konsekvent vindbruker, og det er en egenskap vi setter pris på”.

Det ble ikke en like god start på US Kuling i VK. Han hadde tellende fuglearbeid i kvalifiseringen, men med både sjanse og slått på fugl, så ble det for mye i bagasjen.

”Vi får håpe at vi kan rette opp den situasjonen til neste helg hvor vi setter kursen mot Skinnarbu og Telemark fuglehund sin jaktprøve”,avslutter Randi som alltid leverer både i felten og til weben.