«Det er litt rart for meg å sitte og skrive om premien til Tyfon etter det som skjedde med Torro på lørdag. Kanskje han overlot tronen til yngstegutten?» forteller Randi.

«Terrengene Tyfon fikk tildelt delt på fredag var krevende og uoversiktlig, men dette taklet han på en veldig god måte og viste høy arbeidsmoral på tungt føre lite ryper til tross» forteller Randi.

«Da Ty hadde gått 60 minutter var jeg usikker på om vi fikk noe mer slipptid. Jeg hadde vel gitt opp håpet og begynt å forberede meg til neste dag, da dommeren plutselig roper: ”Randi, det er Tyfon sin tur,… slipp på”.

Vi var nå nesten nede ved bilene i et terreng vi hadde gått over før, så trua var ikke den store. Ty-ern drar ut i et god medvindslag, på vei inn hever han på hodet og dreier mot venstre. Det er tydeligvis godlukt i området. Han strekker hodet så høyt han kan og begynner å krysse opp mot vinden. Både dommer og jeg begynner å ane at noe kunne skje. Raskt kryssende på vinden oppover dalsiden slår han seg litt ned igjen i vinden før han plutselig kaster han seg inn i en stilfull stand. Jeg melder med høy røst stand til dommeren som bekrefter at han ser, før jeg begynner å gå oppover.

Tyfon står langt ute, så det tar litt tid. Jeg er nervøs for at fuglen skal lette. Når jeg er på skuddhold snur jeg meg mot dommeren for å spørre om å reise på avstand og får et «kjør på».

Jeg roper ja og Tyfon avanserer til ny stand. Jeg roper på nytt og han avanserer til ny stand. Plutselig ser jeg rypene løpe bortover bakken. Jeg gir ny reisingsordre til Ty-ern, Han reiser kontrollert rypene, og denne gangen letter de. Han er helt rolig i oppflukt og skudd.

Jeg kjenner en stor glede og begynner å ane at noe stort kan være på gang. Når dommeren litt seinere spør etter apportbeviset, så kan jeg endelig slippe jubelen løs og omfavne godgutten med en velfortjent klem».

Også to andre hunder fra avdelingen gjorde sine saker bra på Hovden.

I UK fikk Lundebakkens Queen til Helmer og Marit B. Lund en ny premie. Marit forteller:

«Queenie startet sitt første slipp med nesten umiddelbart å feste stand sammen med makker. Rett etterpå ny stand der vi ser ryper løpe på bakken, samt at det sitter fugl i bjørkene og steggen kakler.... Hun reiser kontrollert da det er fugl rundt på alle kanter, så ikke så rart at hun ble litt forsiktig! Fester så ny stand på løpende ryper der hun også reiser kontrollert. I andre slipp blir hun noe moderat søksmessig, så dommeren avslutter med å kreditere henne med en sekundering og to fuglearbeider med reis og en flott 2. UK!»

Lauvåsens Celtic Spirit

Andrepremie ble det også på Lauvåsens Celtic Spirit til Jan Erik Faugstadmo: «Det gikk mot slutten av siste slipp da Spirit drar seg ut, og vi ser etter hver at hun har stand langt der ute. Når jeg kommer til går hun kontrollert på, og går inn i ny stand. Reiser fugl på vingene og er komplett RIOS. Spirit slet på det tunge føret i sitt første slipp, så selv om hun gikk seg opp utover dagen ble det en 2. AK » avslutter Jan Erik.

Vi gratulerer de premierte!