Fint tilbud om rugdetrening med avd 5

Årets rugdetrening i avd 5 ble til terrengene i Os, sør for Bergen. Det var som vanlig stor interesse for samlingen. Vi planla trening to lørdager på rad, for å få med alle, og ikke minst for å prøve å treffe rugde i terrengene. Det er som kjent vanskelig å treffe akkurat dagen når rugden er på trekk forbi, selv om vi har rett årstid.

Treningene gikk av stabelen lørdag 30. november og lørdag 7. desember. Første dag hadde vi hele 17 deltakere med oss, og vi var delt i 3 partier. Siste dag var vi 4 deltakere samlet i ett parti. Værforholdene ble svært ulike. Første lørdagen var en tung og mørk novemberdag, med våt skogsbunn. Lørdagen etter var det blitt vinter, med kuldegrader, nysnø og snøtunge trær.

Ingen av dagene var skogen ”full” av fugl, men det satt likevel enkelt rugder der, som flere av de deltakerne hunder fikk i nesen. Anledningen til de store fuglearbeidene ble det nok ikke, mest fordi de fleste hundene er unge eller har lite erfaring med rugdejakt. Våre instruktører Helge Pedersen, Arnstein Haugen og Eirik Sande fulgte opp alle deltakerne og ga masse gode råd og veiledning underveis. Rugdejakt er både spennende og full av ”hemmeligheter”, så det er mye å lære for alle. Takk for fine treningsdager!

PS:
Dagen etter siste treningsdag melder Eirik om 14 fuglearbeid i samme område. Slik er det med rugden, "Here today, but gone tomorrow". Eller omvendt..
Deltakere klare til start tidlig lørdag morgen_450x247.jpg
Deltakere klare tidlig lørdag morgen.

Arstein og Moira_520x693_300x400.jpg
Instruktør Arnstein med sin Moira.
Både fører og hund trenger pause_300x400.jpg
Nina og Aron tar pause.
Arnstein med glade deltaker_500x375_300x225.jpg
Fornøyde deltakere.
Vakker desemberskog_2272x1704.jpg
Vakker desemberdag.
Eirik og Isis_520x693_300x400.jpg
Instukrør Eirik.

Hanne og Hippie_300x400.jpg
Hanne og Hippie