NM Skog 2018 ble stang ut, stang ut, stang inn for Morten Fuglerud og Spira av Snarum. Vi snakket med ham før start og han hadde ikke spesielt troen på at dette kunne klaffe, og hun har aldri (!) stilt på skogsprøve før! I kvalifiseringen på fredag fikk hun en fuglesituasjon, men dommer så dessverre ikke noe fugl. Hun holdt klassenivå, gikk godt og kom videre på søk til semifinalen på lørdag. Lørdag fikk hun tidlig en fuglesituasjon, og denne gangen får dommeren med seg hele situasjonen - stand, reis og rolig. Men revolveren klikker!!! Hele tønnen rundt med klikk. En fra partiet styrter tilbake til bilen der han har med seg en egen startrevolver så det ikke skjer igjen. Prøveledelsen fikk høre om dette og ble fryktelig lei seg på Mortens vegne - slikt håper en ikke skal skje. Og for de som er i tvil - Spiras dommerkritikk fra semifinalen sier kort og greit:

"Revolver klikker og Spira frarøves en 1. premie NM Semi Skog. Til finalen."

Etter å ha pratet med en skuffet dommer bestemmer prøveledelsen seg for at alle revolvere pusses og prøveskytes, og at alle partier får med seg to revolvere slik at dommer kan ha en i sekken. Og på oppropet på søndagens finale hentes Morten frem for en beklagelse fra prøveledelsen og et lite plaster på såret.

DSCF0472_550x413.jpg

Og i finalen får Spira nok en gang et fuglearbeid tidlig, og det er fryktelig spennende å sitte og vente på å høre nytt fra de tre finalepartiene. Når de kommer ned og dommerne har konferert ender det med at Spira får en flott 3. premie NM Skog Finale 2018!

Gratulerer så masse til Morten og Spira for en fantastisk prestasjon!