Kritikken: "Spesi" starter i høy fart flott stil og aksjon. Revierer forutsigbart i annvist terreng. Stand, går villig på ordre, reiser rype presist, og er rolig i oppflukt og skudd. Utreder ok. Senere ny stand, fugl letter presist foran Spesi som er rolig i oppflukt og skudd. Utreder ok. En fremragende fuglehund med 2 fuglearbeid som tildeles 1 premie AK. Apportbevis forelagt. Kritikk: 5 – 5 – 6 – 4 – 4 – 4.

Hunden eies av Lars Tangvik og Iris Jensen som forteller fra prøven: ”Som det fremgår av kritikken har Spei denne dag alle "kort". Ingen minus i løpet av dagen. Hun finner to kull med ryper i samme slipp. Den første standen kommer etter 4 sekunders slipptid. Spesi og makker drar ut. Spesi velger å gå til høyre, og kaster seg da samtidig i stand. Partiet rakk knapt å få med seg hva som skjedde umiddelbart etter slipp.

Den andre standen kommer i et uoversiktlig område, og rypene går på vingene før jeg får gitt reisingsordre. Alt skjer ila noe hektiske minutter i første slipp og vi har en lang og nervepirrende dag foran oss.

I det andre slippet finner vi ikke fugl, men Spesi går et av sine beste slipp noen sinne. Store slag, ligger på vinden og viser seg virkelig frem fra sin beste side.

Det samme skjer i tredje slipp til stor glede for oss eiere! Så etter 60 minutter kan dommer tildele en klokkeklar 1. AK!! Så da kunne vi lykkelige og litt ydmyke rusle ned av fjellet og ble møtt med klem og champagne av oppdretter Elin Wittusen og Hilde Kvithyl! Og vi sender gratulasjon tilbake til de som har gitt oss denne fantastiske hunden.

Også unghunden Tia-Maria fikk en prøvestart i dag. Hun går glimrende og får topp karakterer, men kommer dessverre ikke  fugl. Men vi prøver igjen neste helg. Da i Sverige og start i AK.” avslutter Iris.

Vi gratulerer og lykke til videre!