Skrimfjellets Ekko

Vi så at Skrimfjellets Ekko til Knut Greivstad hadde vært på utstilling og fått 1. AUK, 1. AUKK og HP og spurte Knut om han kunne sende oss noen ord om hunden.

Ekko kommer fra et kull med seks hanner og ei tispe og er etter Furunakkens Zuna og Eklias Adam. Både Adam og Zunas mor Zorba er begge jakt- og utstillingschampioner så at fire av valpene nå er premiert med HP er hyggelig ,men ingen overraskelse. Oppdrettere er Linda Bekkevold og Øyvind Torgersen, og det er Lindas Odin som så langt har fått kullets eneste jaktpremie med en 2. UK fra i vinter. Men det blir sikkert flere sjanser til høsten.

Knut skriver: ”Det blei ingen jakttur sammen med dei andre jaktkameratane hausten 2007, i staden tok familien turen til Linda Bekkevold og Øyvind Torgersen på Kongsberg og Skollenborg for å hente Ekko. Dette er familiens fyrste hund, så når valget endeleg var tatt om å skaffe seg eit nytt familiemedlem, var alle klare til å ta del i både gleder og gjøremål sammen med Ekko. Tilvending av nytt miljø gjekk uten nokon større problem. Her var det tydeleg at oppdretterane hadde lagt ned ein god del jobb i perioden fram til vi henta han. Ekko blei selvfølgelig midtpunktet og han blei raskt husvarm. I ein periode prøvde han å herske over minstemann, Vegard på 9 år, men her tok Vegard del i jobben og hjalp Ekko til å finne plassen sin.

Formålet med å skaffe seg Ekko er å ha ein familiehund som hele familien har glede av. Og det har vi fått. Ekko er en behageleg, triveleg på alle måtar og har vist bra tendenser både på jakt og utstillinger.

På vår fyrste utstilling, våren – 08, blei han premiert med ein 2. premie. Men i vår blei det 1. premie og i tillegg fekk han HP. Denne gangen hadde føraren også lært seg korleis man skal føre i ringen. Fram til nå har Ekko vært i ein del fugl, både i jaktsituasjonar og i treningssituasjonar. Men har ikkje fått felt fugl for han endå. Målet er at trening gjør mester, og at vi kan gå hausten i møte godt forberedt med tanke på jakt, og vi kan få nokon fine opplevelsar sammen. For å være så godt forberedt som mogleg blir det jevnleg trena på grunndressur, hovedsakleg på SITT og innkalling. Det har også blitt anledning til å trene på ro i oppflukt på duer og fasan for å provosere grunndressuren.

Ekko har stilt på ei jaktprøve uten at han fekk uttelling, men vi ser ikkje bort i frå at vi kan komme sterkere tilbake seinare når vi har fått øva oss meir på jakt. Som fyrstegangs hundeeigar har det vært ein stor trygghet å vite at oppdretterane har stilt opp slik som Linda og Øyvind har gjordt. Dei har fulgt opp kullet med både valpe- samling med jaktdommer som instruktør og jaktsamling på fjellet. Og ikkje minst godt oppfølging på telefon og moglegheit til å trene i fuglesituasjon”.

Mvh Knut Greivstad

Vi takker Knut for bidraget til hjemmesiden og ønsker oppdrettere og valpekjøpere lykke til framover.