Imingens Lz Kayleigh

”Vi er reltativt nye som oppdrettere. Selv om vi har holdt på med Irsksetter i snart 20 år hadde vi de første årene utelukkende hannhunder.

 I 2006 fikk vi vår første tispe, Imingens Lz Kayeligh, etter NSjch Nuch NMFHv07 Imingens Sa Lollipop og Nuch Njch Nv-02 Irskesjøens D. Zento. Kayleigh har vært ei særdeles trivelig tispe med førstepremie i alle prøvegrener og cert på utstilling.

I 2010 fikk vi vårt første kull. Vi som oppdrettere er opptatt av å videreutvikle rasen vår, men også å skape et bredt grunnlag for videre avl av irsksettere i Norge og ser derfor etter mulige avlshunder som ikke nødvendigvis er av de mest brukte.

Søket etter en hannhund ble utført både lokalt og internasjonalt. Makker til Kayleigh ble valgt ut i samarbeid med Kennel Imingen og Nina Kjeldsberg. Ved hjelp at hennes kontakter nedover i Europa hadde vi fått nyss om en hannhund som gjorde det svært bra på prøver i Tyskland og Frankrike. Etter noen samtaler, mailer og et besøk falt valget på Vesper du Val de Loue. Oppdretter er presidenten i den franske Irsksetterklubben, Jean Paul Gotti, og eiere er Solveig og Thomas Anheuser i Bad Kreuznach i Tyskland. Det skulle vise seg å være et særdeles lykkelig valg.

I august 2010 ble Kayleigh parret med Vesper og midt i oktober imponerte Vesper stort under VM for ståendefuglehunder i Slovakia og ble totalt nr. 6. Flere av de norske dommerne som så ham der nede likte ham svært godt.

Den 20. oktober 2010 fødte Kayeligh 7 velskapte valper.

Dette kullet har nå begynt å vise seg frem både på jaktprøver og utstillinger. Tre av hundene er jaktpremiert. Skiskogen Atlas startet opp høsten 2011 og fikk 3. UK ett år gammel. Skiskogens Alizzy fikk 2 x 1. UK på sine to første starter, vinteren 2012. Til tross for en poteskade som ødela store deler av vintersesongen 2012 sikret vår egen Skiskogens Alice seg Derbybilleten på andre forsøk.

 Skiskogens Alice

På utstillingsfronten har det også gått bra. Skiskogens Alice, Skiskogens Aro og Skiskogens Atlas har alle sikret seg Excellent. Atlas tro lørdag 9.juni i Bodø like godt til med Excellent, 1. Konk., CK, Cert, BIM, BHK. Seks av syv hunder er røntget så langt, alle med HD A.

Skiskogen Alice ble med vinterens resultater på jaktprøve og i utstillingsringen også godkjent avlstispe i NISK. Vi har ingen umiddelbare planer om å ha kull på Alice. Nå er det først Derby der to Skiskogenhunder allerede er klare. Og vi håper at det skal bli flere. Unghund Grandprix samt VK billetten står også som målsettinger for høsten 2012.

På avlssiden har vi et nytt kull på gang og denne gangen er Kayleigh parret med NUCH Vindstadens A-Kempes. Nok en gang har Nina Kjeldsberg bidratt med velfunderte synspunkter på hannhund og selv om vi ikke alltid er enige bidrar alltid diskusjonene med Nina til gode konsktruktive tanker og ytterligere læring.

Valpene ventes rundt St. Hans og selv om vårt første kull fortsatt har mye å bevise håper vi også at vårt neste kull om ett år eller to kan få en like fin utvikling som det første har hatt til nå”.

Vi gratulerer! .