Fornøyde vinnere: Ingrid Lomaas Samuelsen med beste UK hund ES Folgefonnas Kompis. Totalvinner Anders Fledsberg med Jalgesvaddas Trym og vinner av fasacuppen Hege Rosenlund med Rosenlias Toddy.

 

 

Klubbmesterskapet var en fin anledning for å ljuge på seg jakthistorier og skryte uhemmet av egne hunder. Andre benyttet anledningen til å plukke opp et tips eller to om trening og dressur av fuglehund.

Felles lunsj og bålkos ved gapahuken

Vi hadde en fin dag på stubben, spesielt de som husket å ta på regnjakka etter lunsj. Som vanlig var terrenget på Hauer gård i Trøgstad godt besatt med fasan. Før lunsj var det kvalifisering. Hunder med stand og akseptabel ro i oppflukt kvalifiserte seg til finalen. Akseptabel ro i denne sammenhengen var at hunden satt seg på et par hagleskudds avstand. De som ikke kvalifiserte seg hadde muligheten til å fortsette treningen etter lunsj.


Store deler av finalepartiet

Så å si alle hundene fikk nærkontakt med fugl i løpet av dagen. Både erfarne og uerfarne hundeeiere fikk en påminnelse om at dressur er ferskvare. Finaledommer var oppglødd og varm i røsten når han etter endt dag beskrev ettergangen til en av klubbmesterskapets høyest meriterte hunder.
- Det er svært lenge siden jeg har sett så lang og kraftfull ettergang, sa finaledommer Tore Lie.
Finalepartiet ende som følger

UK
 1.   ES Folgefonnas Kompis
2.    Rypebuas Brava
3.    En

AK
1.    IS Rosenlias Toddy
2.    US Zenta
3.    Rastaskogens Bixi
4.    Skiskogens Alizzy
5.    US Frøya
6.    Rastaskogens Bella
7.    ES Valera’s O.P. Anderson
8.    Høstfjellets Røa
9.    Eklias Cira
10.  Jalgesvaddas Trym
11.  Rypebuas Mercedes
 

Totalvinner
Jalgesvaddas Trym ble best i rasen (BIR) på irsksetter utstillingen på Fjerdingby den 4. november. Etter å ha kvalifisert seg til finalen med to fuglearbeid ble han dermed totalvinner!

Styret gratulerer vinnerne!!!