Foto: Thor Eide                                                                                                               

                                                                            Høy solfaktor   

 

Heldigvis ble det såpass kaldt om nettene at snøen bar gjennom hele dagen, og kun i de nedre solhellingene ble det gjennomslagsføre utpå ettermiddagen. Antallet premieringer kunne man sikkert ønsket noe høyere, men rypene var ikke lette å komme innpå på det skarpe føret. Rapporter om lett og trippende fugl var mange, og i de øvre terrengene hadde enda ikke alle vårbeiteflekkene dukket opp av snøen.

Av avdelingens hunder var det Setpoints Simba til Siri Wahlen og Hans Simensen som gjorde det best. Med Even Rønvik som fører vant ni år gamle Simba sitt kvalitetsparti i VK`n på lørdag og gikk til søndagens finalen sammen med US Kuling og  Imingens Lz Kayleigh , uten at noen av disse lyktes her.

Men det hele startet på fredag, og dette ble da også dagen med best premieringsprosent. Rett i underkant av 100 hunder var ute og iflg.arrangørens premieliste ble 16 av disse premiert, noe som gir en premieringsprosent på ca 17 %.

Trøtt ekvipasje på oppropet, men premie også denne dagen på Odin og Linda

 

Av våre ble det denne dagen en 2. AK til Skrimfjellets Odin og Linda Bekkevold. Og da kunne jo ikke samboer Øyvind Torgersen være noe dårligere, og fikk premie av samme valør på sin Skrimfjellets Gaja.

Også Neverdalens Alfakrøll til Martin Veberg og Lyngstuas Tarhan til Yngvar Wermskog ble premiert, begge med en 3. AK. Tarhan som er etter Jack II og Yngvars egen Remdalens Era ble dermed den første fra denne parringen med premie.

Foto: Sirikit Lockert

Fra situasjonen som ga 3.AK til Theo 

 

Premieringsprosenten sank utover i prøven, men på lørdag ble det en 3. AK på Lundebakkens Sandy Spit til Ine Schøyen og Imingens Lz Theo til Anders Rype, mens før omtalte Linda og Odin fikk seg en ny 2.AK sånn bare for å ”sette skapet ordentlig på plass”!

På søndag var det kun Neverdalens A`Yatzy til Thor Eide av våre som ble premiert. Yatzy revansjerte seg dermed kraftig etter at han hadde tatt en ”hviledag” under VK-kvalifiseringen. Det ble en 2. AK denne dagen på Haugastølterrenget.

Thor forteller fra situasjonen som ga premie : ”Jeg hadde sett rypa lenge før Yatzy. Uten at det blir signalisert noe, velger Yatzy heldigvis riktig kurs mot steinen rypa sitter på. Vi holder pusten og regner med at det blir støkk, noe som hadde vært føljetongen så langt i partiet da åtte hunder allerede var ute. Merkelig nok satt rypa godt, men Yatzy så ut til å passere på kloss hold i god fart. Da han er omtrent forbi tverrsnur han inn i en intens stand kun 2 meter fra rypa. Rypa føler seg nok litt utsatt oppå steinen, så jeg kommer ikke så mange meter frem før den går på vingene.”

Alt i alt ble årets Geiloprøve en utrolig flott ”happening” som vi som fuglehundfolk er så heldige å få oppleve.

Derfor en stor takk til dommere ,grunneiere,kjentmenn og BJFF`s dyktige stab som har bragt nok en vellykket prøve i havn, og et stort grattis til alle de premierte!!