Avdelingen arrangerer treningssamlinger flere ganger året. Vi arbeider målbevisst for å hjelpe nye og erfarne medlemmer til å bli bedre fuglehundførere.

I år deltok i 14 hunder i alder fra 10 mnd til 10 år. Fredagen møttes vi for å bli kjent og forberede oss på helgens program. I år hadde vi en deltaker som kom helt fra Danmark for å være med oss! Treningsdagene lørdag og søndag var vi ute i to partier. Begge dagene hadde vi fint høstvær, men litt vind og fine forhold. Treningen legges opp som på jaktprøve, men med tilpasninger til behovet for den enkelte ekvipasje.

I år er det mer fugl i fjellet enn på lenge, og ett parti tok opp en flokk på minst 60 ryper. Flere unghunder fikk gode og nyttige næropplevelser av rypene, og flere av de andre hundene viste oss flotte stander. Dessverre tok fuglen på vingene oftest før de fikk gjennomført skikkelig fuglearbeid. At rypene er vanskelig å komme helt inn på, er jo et vanlig fenomen utpå høsten. Ellers ble nok en del  hunder distrahert av lemen, som løp over myr og hei foran oss hele dagen. Vi har ikke sett så mange av den sorten heller, på mange år.

Lørdag kveld var det gjennomgang av dagens opplevelser, med god anledning til spørsmål og diskusjoner. Deretter var det årets loddsalg til inntekt for avdelingen, med tallrike gevinster.

Deltakerne ga uttrykk for at det hadde vært en fin og nyttig samling. Takk til våre instruktører John og Jørgen, og til blide og positive deltakere.

For styret i avd 5
Anniken Friis

Deltakere klare_400x300.jpg
Deltakere klare for partiene.
Knud fra Danmark_400x455.jpg
Knud Hansen kom helt fra Danmark med Rex og Jenke
Ingrid med rekrutter_400x300.jpg
Ingrid med rekrutter til avdeling 5, Torkjel og Torstein
Torkjell_400x300.jpg 
Hvem er sterkest, Torkjel eller Milly?
Jeanette_400x300.jpg
Jeanette og hundene i nydelig høstvær
I