I alt 30 hunder og førere deltok på årets samling. Fredag kveld møttes vi for å bli kjent, og forberede deltakerne på helgens program. Lørdag morgen var været nydelig, med lett bris, lettskyet og ørlite snødryss i høyden.  Søndagen blåste det noe mer, men fortsatt fine forhold for trening. Vi gikk ut i fire partier, alle med hver sin instruktør, rekruttert blant erfarne medlemmer i klubben. Selve treningen legges opp som på jaktprøve. Mange av hundene fant fugl eller hadde sjanse på fuglearbeid i løpet av helgen, selv om den satt løst og var noe vanskelig å komme inn på.
Hardangervidda i begynnende vinterskrud_520x390.jpg
                                       Hardangervidda i begynnende vinterskrud

På samlingene våre legger vi vekt på at deltakerne skal få råd og veiledning underveis. Både fører og hund har godt av denne type trening. Hunden får øve seg i settingen med andre hunder, venting og slipptid. Fører får hjelp til å lese egen hund, og tips om hva man bør jobbe videre med.

Den viktigste programposten lørdag kveld var instruktørenes gjennomgang av dagen og hundene, med påfølgende diskusjoner og spørsmål. Det tar sin tid, for det er mye som skal snakkes om. Men etterpå sto årets høydepunkt på programmet,  - loddsalg - en seanse med haugevis av gevinster og massevis av latter.

Treningssamlinger – en viktig oppgave for hundeklubbene
Vi tror det er stort behov for denne type tilbud i Norge, rettet mot folk som har fuglehund som hobby og livsstil, men som og har mye å lære om hvordan man skal trene. Hundeklubbene har derfor en viktig oppgave i å skape interesse for sin hunderase, gi faglige råd og hjelpe folk til et sunt og godt lederskap. Gjennom et inkluderende sosialt miljø, får man rekruttert nye medlemmer og hjulpet fram nye talenter, blant både ”folk og fe”.

På treningssamlinger er det lett å få til en avslappet stemning med plass for hygge og arbeid. Vurdert ut fra tilbakemeldinger fra mange fornøyde og glade deltakere tror jeg vi lyktes med dette, også på årets samling. Styret i avdeling 5 takker alle sine instruktører og positive deltakere, og håper helgen har gitt mange fornyet inspirasjon til trening av sin fuglehund.

Anniken Friis
Leder i NISK avd 5


Partiene_520x255.jpg
                                           Tre av fire partier klare til innsats.
Instrukt i arbeid - Egil Hauge_320x427.jpg
   En av våre trofaste instruktører i arbeid - Egil Hauge.
Fornøyde deltakere_310x233.jpg
                      Forventingsfulle hunder og førere.
Ståle og Hippie_320x379.jpg
                 Ståle og Hippie tar en liten hvil.
Pan 115 mnd_320x505.jpg
    Pan 15 mnd - prøver dere lære meg noe?