For de som stilte i voksenklassen begynte dagen med lite fugl grunnet frost i bakken, det ble ikke funnet noe fugl før i andre runde. De første fuglene ble funnet av Imingens Li Peter Pan, han åpnet ballet med 2 fuglearbeid u/reis og senere gikk det slag i slag. Neadalens Valla til Dag R. Martinsen fikk et fuglearbeid med reis. Så fikk fjoråres vinner Noaidons Bera til Stein Håkonsen & Bodil Moltzau 3 fuglearbei d med reis. Etter dette ble det plutselig en lavlandshund av Era Bagera av Kjerringholm til Elisabeth Haukaas Bjerke som dro til og hadde 5 fuglearbeid med reis.
Utrolig gøy og se så mange høyfjellsracere bli til eminente lavlandshunder i løpet av dagen.

Vinneren i AK ble Era til Elisabeth etter et nervepirrende finaleslipp mot Bera til Stein. Det gikk ikke mange minuttene før Era fikk en stand med reis.

I Uk debuterte 4 hunder under 1 år til start på sin første prøve, og de begynte med stor iver og mye lek. Etter hvert overtok interessen for å jakte fugl, og utvikling var meget positiv utover dagen.

Vi hadde mye fugl hele dagen, og Høstfjellets Popcorn til Eli Ateigen hadde stand allerede i første slipp etterfulgt av Zorro til Per Ødegård – hvor begge fikk vist reis og det ble skutt over begge 2. Rosenlia’s Shadow hadde 2 fuglearbeid i sitt annet slipp, og før lunsj fikk også Røde Hunder’sMax sitt fuglearbeid.

Etter lunsj hadde vi noe mindre fug,l men med at Røde Hunder’s Mickey også fikk tatt stand, nådde vil målsetningen med at alle hunder under 1 år skulle ta stand – Meget bra. Siste fuglearbeid ble på Shadow, hvor Popcorn kommer opp og tar samstand, med felles reis.

Uk ble vunnet av Shadow til Arnfinn, som får ett napp i vandrepokalen.

Det var en meget lærerik dag for unghunder i en uhøytidlig atmosfære hvor dommer Rune Frankmoen kom med veldig mange gode tips på hvordan man fører hund på prøve.

Dette er en flott UK prøve for å debutere i for både fører og hund, hvor man har større fokus på læring enn resultater. Noe å tenke på for oppdretter med tanke på å legge en valpesamling til denne prøven neste år.

Takker våre sponsorer Troll Hundefor & RORBUR for premier til deltakerne, vi som var der hadde en fantastisk dag med stålende sol og gode lavlandshunder

Nisk avd.3