I begynnelsen av november fikk Lyng besøk av Furunakkens Balto, eier Tonje og Geir Evju Haugen. Balto fant fort tonen både med Lyng og de andre 2 og 4-beinte i Knoffemyra. (Og fikk seg en ”bonustur” i Kongsbergskauen, med flott arbeid på orrhane. At det ikke ble felling er ikke Balto sin feil...)

Herrebesøket resulterte i 9 valper- 4 tisper og 5 hanner - som ble født 1/1-12. Fødselen forløp normalt, alle valpene er friske og raske og ”kom i gang” uten hjelp av jordmor Grethe. Kullet er ganske jevnstort, med normal fødselsvekt og de vokser jevnt og fint.

Lyng er en hund med mye jaktlyst, og svært bra søksopplegg/ reviering. Hun har et godt standinstinkt og passe stor respekt for viltet – dvs hun er ”forsiktig nok” samtidig som hun reiser fuglen villig. Hun har vært grei å dressere ,selv om det kunne gå litt fort i svingen som heit unghund. Det vi også er veldig fornøyd med er at hun jaktlig fungerer godt – og er premiert – både på høyfjell, skog og lavland. Det viser at hun kan omstille seg etter forholdene og er samarbeidsvillig.

Lyng er av eget oppdrett .Skottjønnas Turte og Lyngstuas Jack II, og vi er veldig godt fornøyd med dette kullet hvor 3 av 4 som er stilt på prøve har fått 1.premie AK på fjellet (Mossa, Chili og Lyng)

Balto er bare unggutten med sine 2,5 år, men har rukket å gjøre seg godt bemerket på resultatlistene med bl. a. 10 UK premier (4 x 1UK) samt 2x 1AK skog, 2x1VK skog, og vinner av NISK Norgescup skog 2011.

Vi lar resultatene tale for seg, for videre presentasjon av Balto og Furunakken-oppdrettet viser vi til reportasje på NISK sidene i Fuglehunden nr 1/2012.

Ved å bruke Balto håper vi særlig å få tilført hans styrke på fuglebehandling. Han tar godt vare på sine sjanser og er meget behersket i fugl. Vi har stor tro på at denne kombinasjonen vil gi lettdresserte valper med godt standinstinkt og topp jaktegenskaper, og med flott eksteriør og godt gemytt.

Vi skal også beholde en valp selv fra dette kullet.

I skrivende stund er det fortsatt ledig hannhundvalper.

Vi ønsker alle kjente og andre lesere en god vintersesong ! Vi blir ved valpekassa noen uker til, og satser på å få med oss noen prøver på senvinteren.

hilsen Grethe Amundsen & Arne Huse.