Nye FKF fase II instruktører

I perioden 5. – 9. februar gjennomførte Nisk  avd 7 ved Jan Arild Kingswick kurs på Nerskogen for å utdanne nye  FKF 2 instruktører . Hele 8 erfarne hundeeiere deltok på kurset, som fikk meget gode tilbakemeldinger fra deltagerne.  Kursholder Jan Arild Kingswick skryter til gjengjeld også av deltagerne. «Av alle de kursene jeg har holdt for å utdanne instruktører, er dette det som har hatt det høyeste nivået på deltagerne. Dere har alle gjort en solid jobb, som er bygget på gode forkunnskaper» sa han da kurset ble avsluttet i fjellet søndag ettermiddag.

Teori fasen ble gjennomført onsdagen før i Trondheim, og de som bodde langt unna fulgte forelesningen på SKYPE.  Fredag kveld ble gruppen samlet for en ny teorikveld om rollen og ansvaret som instruktør, på Klættstølen i Oppdal.

Lørdag stilte til sammen 8 håpefulle aspiranter samt 13 hunder på Nerskogen for praktisk føring av hund i fjellet. Alle fikk prøve seg på «morgenandakt» i løpet av dagen, og som instruktører med kyndig veiledning fra Jan Arild Kingswick. Det ble gjennomført en ny teorikveld på lørdag, og gruppen fikk diskutert dagens erfaringer. Deretter dro Kingswick gruppen på nytt igjennom teori og konsept for gjennomføring av en hel dag ute på kurs som instruktør.

Søndag morgen startet gruppen på nytt på Nerskogen for praktisk gjennomføring før avslutning søndag ettermiddag. Deltakerne har i uken derpå arbeidet seg igjennom eksamensoppgavene og de ble levert inn hos Kingswick torsdag uka etter. Ett par dager sendere fikk deltagerne tilbakemelding  om at alle hadde bestått prøven til instruktør fase 2.

 

Deltagerne takker  NISK avd 7 og Jan Arild for flott initiativ og kurs!

 

Vennlig hilsen

Alf Geir Pedersen