Litt om meg selv og mine hunder:
Mitt navn er Kurt Helgesen og jeg bor i Hammerfest. Har 4 barn og 2 hunder. Er 46 år og fra nord-rogaland, men hatt tilhørighet til Hammerfest siden 2005 og jobber i dag som prosjektleder i Statoil. Med jakt, irsksetter, fiske, friluftsliv og fotball som interesser finnes det aldri kjedelige dager her nord J
Fikk min første Irsksetter i 1990 og siden den gang har jeg stort sett hatt to irske hele tiden. Ikke vært veldig aktiv innen prøvesporten, men deltok en del på 90-tallet og oppnådde bl.a 1.AK på et par av mine hunder. Pga familien og pendlerjobbing så ble prøver nedprioritert en lang periode. Er innehaver av Kennel Reinskvelven hvor min «US» Red-Madonna fra 1991 er stammor.
Tok opp igjen prøvesporten i 2011 med ny unghund Tintoramas Comeback Kid. En lovende unghund som fikk 1x1.UK og 2x2.UK, men som dessverre fikk konstatert HD. Min første hund med HD på over 20 år var tungt å svelge og siden jeg ønsker å satse på jaktprøver besluttet jeg å omplassere Kid til en aktiv jeger for å gi plass til to nye håp som jeg håper skal kunne markere seg i UK neste år.
 
DK Finnmark:
Som fersk DR Finnmark ønsker jeg først og fremst å bidra til å gjøre irsksetteren i Finnmark mer synlig. Hunder med gode prestasjoner skal få fortjent omtale. Sammen med andre irsksetterentusiaster skal vi forsøke å skape et større engasjement rundt irsksetteren i Finnmark.
Utfordringen i Norges nordligste fylke ligger først og fremst i store avstander mellom tettstedene noe som gjør det vanskeligere å få samlet medlemmene. Er imidlertid optimistisk og tror at med økt synlighet og aktivitet vil folk stille opp, om ikke mange til å begynne med så kanskje flere etter hvert.
Vil samtidig benytte anledningen til å promotere vår nye Facebook gruppe «Irsksetteren i Finnmark» som er en gruppe for irsksettereiere, fortrinnsvis i Finnmark. Den skal vi bruke som et interaktivt verktøy for irsksettereiere i nord som et supplement til NISK sin hjemmeside. Via den siden håper vi også å få opplyst mer om NISK og rekruttere nye medlemmer til klubben vår. Bor du i Finnmark eller vet om noen som har IS i Finnmark så henvis dem til Facebookgruppen eller be dem ta direkte kontakt med meg.
 
Med hilsen
Mob: 48054530
Mail: kuhelge@online.no