Per Kyrre Hall

Hovedstyret i NISK vil takke Per Kyrre Hall for det gode arbeidet han har gjort i tiden han har hatt dette vervet.

Per Kyrre har vært DK i Nordland siden 2010. I denne tiden har han spesielt hatt fokus på et godt miljø og på å få til treff/samlinger som det var enkelt og lett og bli med på. Per Kyrre er en inkluderende blid og hyggelig kar som er lett å komme i kontakt med. Han har stor kunnskap om Irsksetteren og deler den gjerne med andre.

Videre har han hatt fokus på å formidle resultater fra jaktprøver ut til medlemmene i Nordland. Per Kyrre har gjennom sitt verv som DK så absolutt vært med på å utvikle Irsksettermiljøet, spesielt i denne delen av landet. Selv om han nå slutter som DK, kommer han sikkert til å bli lagt merke til, ikke minst gjennom sine utmerkede hunder. Han mener at grunnlaget for en god jakt/prøvehund er god fysikk, god helse, samt et godt gemytt.

Vi overbringer en hilsen til medlemmene fra Per Kyrre, hvor han takker for en lærerik tid og mange hyggelige bekjentskaper. Videre ønsker han Per Martin Olsen velkommen og lykke til som ny DK.

 

Samtidig som Hovedstyret takker Per Kyrre Hall for godt utført arbeid, og lykke til videre, vil vi også ønske Per Martin Olsen velkommen som ny DK.

 

Per Martin Olsen

Bor i Bodø

Etter forespørsel har Per Martin sendt en liten presentasjon av seg selv:

Jeg er 49 år og er opprinnelig fra Sandnessjøen. Er nå bosatt i Bodø sammen med min kone, som deler mine interesserer innenfor jakt og hund.  Vi har voksne barn som har fått med seg friluftslivets gleder i oppveksten.

Vi er aktive friluftsmennesker som bruker hav og fjell hele året. Best trives vi på hytta i Graddis, nord-øst for Saltfjellet. Vi er svært heldige som har gode jakt- og treningsterreng i nærområdet.

Jeg har i snart 25 år hatt ulike lederjobber i næringslivet, og jobber nå som banksjef i Sparebank 1 Nord-Norge.

Har hatt irsk setter i 20 år, og har nå to VK-hunder; Graddisbakkens Fauna og Heggelifjellets Miss Daisy.

Min erfaring med irske er utelukkende positive, med de egenskapene som jeg er ute etter hos en fuglehund. Den må være lettdressert, dvs må være mulig få til en god jakthund innenfor den begrensede tiden jeg har tilgjengelig. Høy intensitet i søk, fornuftig vindbruk, viltfinneregenskaper og ikke minst samarbeid med fører er særdeles viktig. Jeg jakter i en del uoversiktlige terreng, og da er kontakt jeger/hund avgjørende. Gemyttet må bare være godt, vi har familiehunder som må kunne omgås med folk og andre hunder på en positiv måte. Helse må også prioriteres høyt som avlsegenskap. Hvis hunden ikke er frisk, nytter det lite om den blir god jakthund.

Vervet som DK blir spennende. Per Kyrre har gjort en utmerket jobb, og jeg skal videreføre mye av det han har gjort. I tillegg har jeg noen tanker på andre ting som kan gjøres i Nordland.

Som DK vil jeg være til støtte og hjelp til alle som ønsker det. De som kjenner meg, vet at jeg er en god ambassadør for de røde hundene.

 

Med IS hilsen

Per Martin Olsen

 

Lykke til I vervet som ny DK Per Martin!

 

Hovedstyret i Nisk.