Nå til helgen skal de beste av ungdommene konkurrere om heder og ære. Da arrangeres Norsk Derby for stående fuglehunder under 2 år. For å bli kvalifisert må hunden ha oppnådd 1. UK. Ifølge partilistene er det 17 irske settere som har kvalifisert seg og meldt seg på, og 8 av disse har tilknytning til avdeling 9. Enten bor de eller de er født i Troms og nordre Nordlands distrikt.

En rød/hvit IS er på listene. Det er Kamphøgdas Hamish (Winther) med eier/fører Rune Pedersen. Etter hva vi har funnet ut er det andre gang en rød/hvit er kvalifisert til Derbyen. Den første var Hamish sin bestemor, Craigrua Lola eid av Jan Erik Svandal.

I tillegg til Hamish stiller det fire hunder fra kennel Sazzarypas: Ei Gåte T og Calle Johnsen, Arran og Ingrid Frenning, Ailo og Vetle Sjåmo, og Nico og Terje Johansen. Fra kennel Miessevàrri stiller det 2 unge håpefulle, nemlig K-Terak og Ronny Jørgensen og K-Mia og Morten Soltvedt. Også Håvikheias Bonnie og Lovise Skogeng har kvalifisert seg til denne høystatuskonkurransen som også i år arrangeres på Kongsvold.

Avdeling 9 ønsker både hunder og førere flotte dager i marka og lykke til i konkurransen!