Hartvig Bondø og Granasjøens Ea Nica
Hartvig Bondø og Granasjøens Ea Nica

De første jaktdagene i høst er over og mange nye unge hunder har fått se og bite i sine første ryper. Granasjøens Ea Nica viste så fine takter, selv med sin unge alder på bare 11 mnd, at det ble påmelding til Trippelprøven.

Alle som har vært på Kongsvold vet at rypenes oppførsel kan være en utfordring for mange. Unge Nica, med sin unge fører Hartvig Bondø, viste Dommeren unghundsøk, evne til å finne og fuglebehandling av beste merke og de ble for sine meget gode prestasjoner belønnet med 1UK, og ikke minst tre poeng til NorgesCup.

Kritikken sier:
Går et godt søk i tungt terreng. Bruker vind og terreng fornuftig i god kontakt med fører. Senere slipp går Nica meget fornuftig. Fast stilfull stand. Makker provoserer Nica og begge går villig på og etter i skuddet. Utreder. Senere slipp. Søk som før.  Fast stilfull stand, går villig frem på kommando uten å presentere fugl. Ny stand. Reiser fugl presis, akseptabelt rolig i oppflukt og skudd. Ny stand, reiser presist rype. Forfølger i skuddet. En herlig viltfinner som i dag får sin 1 pr UK

Slipptid:  75min.
Tallkarakter: 5,5,6,4,4,4
Fuglebehandling: Presisjon 4,4,4. Reising: 6,6,6,6
Rypebua\\\\\\\'s Austin Healey
Rypebuas Austin Healey

Rypebuas Austin Healey med 1UK på Trippelprøven

Kritikken ser slik ut: Healey starter i høy fart, flott stil og aksjon. Revierer fornuftig i ....(?) i god kontakt med fører. Markerer, senere stand, løser ut, slår seg ned i vind, fester en stilfull stand. På kommando går han villig frem til ny stand. Reiser villig og presist rype og er akseptabel rolig i oppflukt og skudd. Utreder OK. Senere slipp går Bamse (Healey) inn i ny stand. Fugl letter presist foran Bamse som er rolig i oppflukt og skudd. Senere letter fugl for makker. Et tiltalende talent som tildeles 1. pr. UK.

Gratulerer så mye til alle med fine premier og lykke til i helgen!