Som overskriften sier har det jo skjedd litt med Furunakken's Balto det siste året.

Jeg tok en tlf og spurte Tonje og Geir hvordan de har opplevd sesongen og om de kunne forklare litt hva som har skjedd den siste tiden.

 

Vår spesielle familiesituasjon og Tonje`s turnusjobbing og til tider stort arbeidspress gjør det nødvendig med målsettinger og planlegging for å få kabalen til å gå opp. Dette gjelder også hundeholdet.

Målet for 2013 var dobbeltchampionat, premiering NM Skog og 1. VK høyfjell eller lavland, som er billetten til NM høyfjell. Tonje og Grethe Løken dro til Elverum og kom tilbake med NKK Certet som utløste tittelen N SE UCH.

Balto hadde nok poeng til jaktchampionatet, men manglet Cacit, ÆP eller 3xCK. Pga liten erfaring med høyfjell og lavland satset vi derfor på ÆP skog i og med at han rapporterer. Det klarte han første starten i høst, og, for å gjøre en lang historie kort, så ble alle målene for sesongen nådd i løpet av høsten, pluss at han gikk til finalen på NM Lavland.

Prikken over i`en ble l. VK m/CK på Vestfold 2 prøven.

Balto har vist seg å være en god viltfinner og fuglebehandler. Det er knappe 3 mnd siden han fylte 4 år, men har allerede rukket å gå forbi sin mor mht titler.

Balto ble far til to kull bare to år gammel, og det ser ut til at han avler bra. US Tixi vant unghund-cup`en i vinter, og hun hadde selskap av sin søster US Frigg i årets Derby.

Vi gleder oss til fortsettelsen.

Tonje og Geir.

 

NMFS-13 N SE UCH NJCH, bare 4 år gammel!!!!!

Vi i styret tar av oss hatten og Gratulerer så mye. Lykke til videre!