Årets vårsamling i avdeling 5 ble avviklet lørdag 5. mai i karakteristisk vårvær. Bakkene var begynt å bli grønne, men gradestokken gjorde sitt til at lue og hansker var godt å ha for hånden, da haglbyger, sol og og snøbyger vekslet gjennom dagen. Men det regnet ikke! Og våre firbente hundevenner og deres førere holdt innsatseviljen på topp gjennom en lang dag, fra kl 08.30 til kl 17.00.

Godt over 80 mennesker var innom på Myrbø dyresenter utenfor Bergen denne lørdagen, enten for å delta og se på spesialutstillingen, der i alt 43 hunder konkurrert om utstillingspremier og sløyfer, eller for å være med på ett av de mange aktivitetene som sto på programmet. Her var det noe ”for enhver smak”. Som base haddde vi et stort telt, med sekretariat, kiosksalg, grill, bord og stoler og varmeovn!

Spesialutstilling
Spesialutstillingen ble offisielt åpnet av utstillingsleder og leder i avdeling 5, Anniken Friis. Så gikk dommer Bjørn Stang, ringsekretær Siren Næss og skriver Mona Paulen i gang med bedømming av i alt 43 hunder, fra valper til veteraner, i klasser for irsk rød og hvit setter og irsk setter.

Dommeren ga seg tid til å forklarte for publikum hvordan han dømte, noe som gjorde det veldig lærerikt. Særlig var det interessant å følge alle hans kommentarer om hundenes anatomi.

Etter stor innsats i ringen ble dagens vinner kåret: Best in Show - BIS – ble Damsgaards C-Cæsar til Ronny Davidsen. Cæsar fikk også avdelingens vandrepremie til årets beste jaktpremierte utstillingshund.

I valpeshowet gikk BIS til irsk rød- og hvit setter Snørypa’s Caley til Birthe Nielsen.

Resultatlisten ellers ble som følger:
IRHV 6-9 mnd BIS
BIR: Snørypa’s Caley, fører Birthe Nielsen.
BIM: Snørypa’s Lady Flanagan, fører Nina Hordnes.

IS 4-6 mnd
BIR: Skogrypas Black Hawk, fører Jørgen Krabbedal
BIM: Mina, fører Fredrik Storebø.

IS Åpen klasse
BIS, BIR, Cert:: Damsgaards C-Cæsar, fører Ronny Davidsen
BIM, CK: Solgangshaugens’s Mz Ero, fører Elisabeth Helland

IS Veteranklasse
BIR: Liatoppens Ero, fører Ronny Davidsen

 Cæar fikk BIS!

Beste valp - Caley!

Vi gratulerere alle!

Etter utstillingen gikk det slag i slag med følgende program:

Barn og hund og lydighetsoppvisning for barn
I barn og hund- konkurranse stilte 9 unge fører med sine hunder. Alle utviste stor innsats og konsentrasjon i ringen, og det var en fryd å se på. Alle fikk premie for innsatsen av dommer Bjørn Stang.

Etterpå demonstrerte Eirin Rygg (20) lydighetsdressur med sin IS Atilla. Hun viste oss mange ”kunster” som de har øvet inn. Eirin minner oss om hvor mye vi kan lære hunden dersom vi bare har fokus på kontakt.

Grilling og foredrag
I mellomtiden hadde noen varmet opp grillen, og store og små fikk seg litt mat og drikke. Etterpå fulgte ikke mindre enn to foredrag om deltakelse på utstilling og på jaktprøve. Først ut var dommer Bjørn Stang som snakket om jakthunden som utstillingshund. Deretter snakket Ove Larsen om jaktprøver og hva en jaktprøvedommer ”ser etter”. Folk benyttet selvsagt anledningen til å komme med spørsmål og kommentarer.

Så gikk vi over i siste bolk, med underholdende aktivitets- og konkurranse-aktiviteter:

Apport
Bjørn Stang dømte i prøve for apportbevis, og 2 hunder fikk med seg beviset hjem denne ettermiddagen. Til apportkonkurranse som fulgte var det påmeldt i alt 19 hunder. Oppgaven var å hente utlagt fugl raskest mulig.

Til topps gikk følgende ekvipasjer:

UK: Snørypas Lady Flanagan, fører Nina Hordnes
AK: US Smørbukk, fører Håvard Lien.

Utsillingen åpnes.

 Unge og ivrige!

ApportkonkurranseValpeshow

Hundesprint
Øvelsen foregikk på banen, og øvelsen var innkalling. Den raskeste av 16 påmeldte hunder vant, og det var Grimasteggens Frida, fører Christine Jacobsen Moberg (12). Kjempebra innsats.

Apelldressur og konkurranse
I alt 10 hunder deltok på appellkonkurransen. Etter en spennende duell til slutt ble vinner av appelldressuren Atilla og fører Eirin Rygg.

Dagen ble til slutt rundet av med premieutdelinger og takk til de som hadde vært med, ikke minst til alle positive og ivrige deltakere.

Anniken Friis
Leder i avd 5

Se bilder fra utstillingen av fotograf Øystein Kvamsdal: www.tippetue.com