I alt 17 hunder, stort sett fra 1-3 år var påmeldt til 2 dagers trening. Nesten alle var helt nybegynnere på denne typen fugl og terreng. Terrengene vi benyttet var på flotte Vikerøya ved Tjølling, rikelig terreng og helt bilfritt. Der var det satt ut mer enn nok fugl.

Lørdag foremiddag gikk til introduksjon og standtrening. Dette er viktig og god trening for hundene. Alle tok relativt raskt og flott stand på fasanene, og de imponerte med faste og gode stander. Instruktørene var også imponert over hvor god hundene var på ro i oppflukt. Så der kom resultat av grunndressur til gode.

Resten av dagen og søndagen var vi delt i to partier og gikk med hver vår instruktør og hadde slipp med to og to hunder i 10-15 minutters tid. Søk på lavland er annerledes enn skog- og høyfjell. Her gjelder å få med seg både de åpne jordene, ta stubbene helst to ganger, gå inn i ”tetta” men ikke forbli der, tørre å gå inn i høyt siv og ikke minst bruke vinden riktig.  Det nytter ikke å gå inn i ”tetta” eller sivet i medvind, da finner man ikke fuglen eller det blir støkk.

Hundene lærte fort og dag to vartet de fleste opp med flotte søk og mange fine fuglearbeid! Vi hadde med en unghund som tok sin første stand lørdag, og vartet opp med 4 fuglearbeid søndagen. Meget imponerende! Utfordringer med støkk og ettergang ble stort sett løst med langlinen. Dette var en veldig lærerik helg for både hunder og førere. Og at det var helgen før jaktstart var heller ingen uting i forhold til dressur og justeringer.

NISK har ikke bare irsk settere som medlemmer, så her var flere vorsteh og pointere også representert. Vi var installert på idylliske Ula Camping, der var det felles grilling og utekos i flott vær begge kvelder. En superflott helg! Tusen takk til både deltakere, Vestfold Fuglehundklubb og instruktører som stilte opp!

Tekst: Vigdis Ingebrigtsen
Foto: Eirik Sande

Deltakeree_550x367.jpg
Forventningsfulle deltakere

Fugli i luften_550x367.jpg
Fugl i luften!
Isis i stand Eirik Sand_550x367.jpg
Isis til Eirik Sande i fin stand

IS SVix 1 år og Runa Elin Kosberg_550x825.jpg

Ugne Mr Svix på 1 år med eier Runa Elin Kosberg i konsentrert jobbing.

Silje og Helge m hunder_550x367.jpg

Helge Pedersen og Silje Jakobsen med sin hundeflokk