11 ivrige hunder, de fleste irske settere men også en korthåret vorsteh og en pointer, med forventningsfulle førere var samlet i rugdebygdo Os, lørdag 29. november. Været var ypperlig, årstiden tatt i betraktning. Lett bris, 2-3 varmegrader og halvskyet oppholdsvær hele dagen. Forholdene lå flott til rette for spennende jakt etter skogens dronning.

Og det var heldigvis noen rugder som fortsatt hadde opphold i Os Vestre Grunneigarlags vakre terreng. To parti tilbrakte dagen på Liafjellet hvor både Per Berges Abby og Endalausmarkas Moira vartet opp med flotte fuglearbeid. Ettergang forhindret visst skytteren å løsne skudd i disse situasjonene. På det andre partiet i samme området hadde «U S» Isis til Eirik Sande to flotte arbeid uten at skytteren lykkes med å fylle sekken. Helge Pedersen sitt parti hadde to situasjoner på Lepsøy på morgenkvisten. Det ryktes at det bommes også her, eller var det skuddene som manglet…? Kanskje neste års rugdesamling bør starte med en dag på leirduebanene? Det ryktes også at Milly til Ingrid Thorsen gikk glimrende på ettermiddagsøkten, dessverre ble det med en støkk for henne.

Dagens høydepunkt var nok da vi lykkes med å føre Wilma til Ingebjørg Sævareid opp i samstand med Isis. Wilma fortsatte dagen med sitt gode skogsfuglsøk og spenningen var stor da hu festa stand i en «sikker» biotop. Dessverre hadde nok fuglen beina unna eller fløyet, men det var tydelig at interessen for rugde var vekket…

Takk til deltakerne og instruktørene Arnstein Haugen og Helge Pedersen for en trivelig dag i skogen!

På vegne av styret i avdeling 5

Eirik Sande
Rugde_250x177.jpg