Lørdag 11. august arrangerte NISK avd 5 kurs i hagleskyting. Kurset var lagt til Tysse skytebanen i Samnanger, der det var god plass til alle. Tilbudet gikk og til medlemmer av Vestlandet Fuglehundklubb, VFK. Vi var ca 12 deltakere, men med noe ulik erfaring og fartstid som jegere.

Som instruktører hadde vi med oss tre hyggelige og flinke karer fra Samnanger jeger og fiskeforening/Tysse skytterlag. De innledet med å fortelle om skytterlaget og skytebanen, og deretter litt generelt om skyteteknikk. Så delte vi oss i to lag, med hver vår bane. Etter to serier med skudd var det pause med grilling og sosialt samvær i solskinnet utenfor klubbhuset. Deretter gikk de fleste på en ny runde med skyting. Alle fikk god veileding og tips om hva de bør trene på.

Dette kurset var nytt tilbud av året. Det var kapasitet til flere deltakere enn de som meldte seg på. De aller feste av oss har behov for å trene før jakten, og uansett nivå trenger vi å skjerpe skyteteknikken. Mange av oss har det vel slik at vi konsentrerer oss om trening av hund. For deltakerene på kurset var en god påminning om at også jegeren har godt av å øve!

Klare på standplass

Ja!

Erfaringsutveksling i pausen

Velfortjent pause for våre hjelpsomme instruktører.