Det så riktig så trasig ut lenge i årets NM finale. Vrage ryper og hunder som ikke lyktes, gjorde at vi gikk inn i femte runde før hunder begynte å melde seg på «lista». Det vil si, en hadde to godkjente fuglearbeider, men den hadde fått nok etter de to første førsøkene, og holdt ikke klassenivå i 3. runde.

På slutten av 4. runde, begynte familien Bjerkaas å melde seg på.

Asgeir og Triac var ute sammen med P Joker. Triac kommer opp lia i sitt sedvanlige gode søk, og kaster seg høyre om i stand.

Der letter det presist ryper foran hunden når skytterne går fram. Det felles og han er rolig. Under utredning, fester han ny stand og ny rype letter presis foran hunden, som fortsatt er rolig. Nåre apporten var i orden, så det endelig ut som om vi slapp å gå ned fra fjellet uten NM vinner.

I slippet etter skal kone Elisabeth ut med Triacs mor, Erte Berte.  Litt ut i slippet observeres det ryper i luften. Makker Grain blir funnet i ro i dette området, men så like etter finnes Erte Berte i stand.

Når de går fra letter det ryper presist foran Erte Berte, som er komplett rolig når de letter o når det skytes.

Grain får anledning til å utrede i området, men han går på uten å presentere fugl. Apporten fikser «Berte» med stil.

Dagen er raskt blitt mer spennende, klokken har passert seks, og hudene merker kjøret, men etter femte runde er det klart.

1  VK finale, IS Bjerkaasens Erte Berte, Elisabeth H. Bjerke

2  VK finale, IS Bjerkaasens Triac, Asgeir Bjerke

 

Finalen slipp for slipp