#2268923Det har vært gøy å være oppdretter i vinter! Fra vårt siste kull etter Neadalens Rypa og NUCH Storstogas Robbie, er fire av avkommene stilt på de sene prøvene og tre av dem er premiert.
Bea og Jon Olav Eidsmo (førstegangseier) debuterte begge på Tydalsprøven og Bea gikk til førstepremie, hadde et fuglearbeid som dessverre ble ødelagt av makker, men det var jo en flott debut allikevel! Ellers har Brava, Bjørk og Carrera (Oda) stilt og fått følgende premieringer:

Brava: 1. og 2.UK på Dovre
Bjørk: 2..UK på Femunden
Oda: 2.UK på Femunden

Det var veldig gøy med Per og Brava som fikk premie begge dager på Dovre! Tror faktisk hun var den eneste med premie to dager der. Skal si det var en blid herr Engebakken da han kom inn på fredag med Derbybilleten i hånden! Og på lørdag manglet bare reisen for å få førstepremie igjen :-) En sånn glede er herlig å se! Morsomt er det også at vi faktisk kjøpte vår første irsksetter av nettopp Per og Marit.

Vi har vært utrolig heldige med valpekjøperene i begge kullene. De er ivrige og iherdige og veldig trivelige folk, som vi har mye hygge med og som blir med på det vi arrangerer. De fleste er også førstegangskjøpere og da er det ekstra moro at de får det til!

Det blir også veldig spennende til høsten, da flere i B kullet er på gang og mange har som mål å stille på jaktprøve!

I vårt første kull med Neadalens Rypa og NJCH NMFS07 Valeheias Killakee, er det også fire som er stilt i vinter. Amira og Ami går veldig godt, men har dessverre ikke hatt stang inn. Begge er premiert i UK (totalt har 5 i dette kullet 11 premieringer i UK) og vi har stor tro på dem til høstens prøver. Forøvrig har vår egen Mercedes snust på 1.AK i hele vinter, men det ville seg ikke helt. Søksmessig liker vi henne veldig godt, hun er et arbeidsjern uten like, men fuglen har dessverre vært lett og hun har ikke fått vist reis (før på siste start og da gikk hun faktisk etter...) så det ble med 2x2.AK.

Adine og hennes eier Bjørnar Sjåmo har gjort det veldig bra hele veien. Hun fikk 1. og 3.UK og var i finalen i Norsk Derby,og i vinter klinket hun jammen til med 1.økl m/HP (1.AK). Det blir veldig spennende å følge disse to i VK!

Vi er jo ikke store som oppdrettere, vi har bare hatt disse to kullene og da har vi parret fordi vi ville ha valp selv. Men, vi må si at det har vært utrolig gøy så langt og vi føler oss veldig heldige som får oppleve det. Som sagt har vi vært kjempeheldige med valpekjøperene våre og takker dem for mye hygge og kakespising :-) - og for at de et så flinke og ivrige! Det er jo så moro for oss når de får til hundene sine og ikke minst når avkommet blir premiert!


På bildet: Per Engebakjen med Rypebua's Brava