NISK har tatt godt vare på sin nedskrevne historie, møteprotokollen fra stiftelsesmøtet er til og med gjort tilgjengelig for allmenheten via internett, og forfatteren – Stein Slettebak Wangen, har selvsagt dykket ned i historiebøkene for å fortelle om oppstarten, de første tiårene og driften av klubben frem mot 100-årsjubileet.

For å lage en levende bok, har han besøkt suksessrike «NISK-folk» for å få historiene om arbeidet bak deres gode resultater innen avl, eksteriørbedømmelser og jaktprøver. Vi mener boka bør ha interesse for alle eiere av fuglehunder; irsksetterfolket deler raust sin kunnskap i denne jubileumsboken. Her er det mange tips å snappe opp om dressur, trening, foring og avlsstrategi.

Den norske irsksetteren hatt en fantastisk utvikling fra starten og frem til i dag takket være et målbevisst arbeid med avl. Det er en viktig del av forklaringen på hvordan irsksetteren har kunnet bytte rolle fra en nærmest latterliggjort jakthund i «gamle dager» til Norgesmester både høst og vinter de senere årene.

Boka vil bli lansert under NISK’s jubileumsarragement på Dombås i august.  Vi ønsker imidlertid allerede nå å informere om følgende:

Det er anledning til å forhåndsbestille boka hos klubbens sekretær Ellen B. Dobloug, epost ellenbd@online.no, mob. 413 25189.  Boka koster kr. 300,- pr. stk.  Ved bestilling av 25 bøker eller fler, vil prisen være kr. 250,- pr. bok. Ekspedisjonsgebyr (porto og innpakning) kommer i tillegg. Boka/bøkene sendes bestiller så snart fakturaen er betalt.

NISK’s syv avdelinger vil få anledning til å ha et antall bøker for salg, - dersom de ønsker det.  Dersom det er mulig å hente ønsket antall bøker hos avdelingene, vil ikke frakt bli tillagt.  Informasjon hvor bøkene kan hentes, vil bli kunngjort senere.

VENT IKKE MED Å FORHÅNDBESTILLE BOKA – BESTILL I DAG SÅ FÅR DU BOKA TILSENDT SÅ FORT DEN ER FERDIG TRYKKET!