Elin Vassbø skriver: "Dette var Legos tredje start i AK. Vi har jobbet målbevisst med kondisjon og dressur denne vinteren. Han ble i høst en god lavlandshund før han gikk over i AK. Det var viktig at vi fikk trent på fjellet for han manglet litt format, og erfaring med rype. Vi stilte på Rjukan I og så da at det bodde mye i gutten. Men han kom dessverre ikke for fugl den helgen.

Vi meldte på Geilo fordi dette er en meget trivelig prøve og eb fin sesongavslutning. Vi trodde vel egentlig at AK premien ville komme først neste høst på lavland. Gleden ble derfor stor når vi lyktes så godt nå».

Her er kritikken: «I kupert terreng jakter Lego meget godt. Fin fart på tungt føre. Utmerket kontakt med fører. Får med seg mye terreng. Stand, reiser djervt og presist rype og er komplett rolig etter nesten å ha tatt rypa, skudd, utreder. Går dagen ut på en glimrende måte og tildeles i dag 1. AK. "

Apportbevis ok.

Karakterer: 6,5,6,4,4,4.

«En stor takk til enedommer Svein Kvåle som var høyt og lavt den dagen» avslutter en strålende fornøyd eier.

Våre før omtalte VK-hunder skulle ellers ikke lyktes fullt ut denne gangen. Det begynte bra for Skrimfjellets Gaja til Øyvind Torgersen som hanket inn sin første VK-premiering med en 4.VK i kvalifiseringen.

Skrimfjellets Gaja med 4.VK på Geilo

 

Premie ble det også til VK-debutant Tyfon av Kjerringholm til Randi Halvorsen med en sterk 3.VK.

I semifinalen ble det i kulingbygene på lørdag ingen premiert hunder i de tre semifinalepartiene. Dermed måtte alle bedømmes videre på søk.

Både Gaja og Tyfon var blant finaledeltagerne, og fikk her besøk av bla Red Garlics Pralin til Ulrik Myrhaug og Rune Magnussen og US Kuling. Gaja var svært nær en premie også i finalen, men feilet på apporten. «Trøsten» får være at Gaja nå har vært i tre finaler på fire starter i vinter.

Randi Halvorsen oppsummert ellers helgen slik for Tyfon:

«Vk-kvalikken på lørdag hadde en flott ramme med strålende vær, ok med ryper og dommere som disket opp med grilla pølser i lunsjen. Når Tyfon i tillegg fikk premie, så ble det en flott dag for oss.

Søndagen var preget av meget dårlig vær og semifinalen ble avsluttet etter en runde uten noen premier. Tyfon fikk gode tilbakemeldinger på søk, og kom med det videre til finalen.

I finalen ble Tyfon slått i fugl av dagens velfortjente vinner. Vi var allikevel strålende fornøyd med Tyerns innsats som blant annet avsluttet sitt tredje slipp med glimrende søk på tungt føre. Tyfon har denne helgen bekreftet at han kan hevde seg blant drevne vk-hunder», avslutter Randi.

Årets Geiloprøve inneholdt ellers det meste. Spesielt værmessig. Snø og tåkedis på fredag, strålende påskevær med kladdeføre på lørdag og brekkskare og kulingbyger på søndag. Når snøforholdene ellers var tunge med «sukkersnø» til bunns, ble det tidvis en strabasiøs prøve for både to- og firbente. Men de beste takler forholdene.

Det gjelder også BJFF`s dyktige fuglehundgruppe! Vell blåst!!