Hunder og førere fra Avd 5 gjorde storeslem på Njff Sogn og Fjordane`s Gaularprøve. Og illøpet av helgen ble det totalt 12. premier til de Irsk av totalt 24.premiering. 50% av Premieringen gikk til de Irsk og det burde vel sette standaren for året.

 

Følgende hunder fra avd 5 ble premierte:  

 

 

 
2.AK til Grimasteggen`s Jenny Eier/fører Silje JakobseGrimasteggens Jennyn/Helge Pedersen.
 
 
 
 
3.Ak til Imingens Lz Punch Eier/fører Terje Nergård.
 
 
 
 
3.Ak til Fjellstårsas Pm Fenris Eier/fører Terje Nergård.
 
 
 
 
1.Uk til Livardens Lobo Eier/fører Fritjof Stangnes.Livardens Lobo
 
 
 
 
2.Uk til Kongsvoldsrypas Nala Eier/fører Trond Inge AskKongsvoldsrypas Nalavik.
 
 
 
2. og 3.UK til «US» Isis Eier/fører Eirik Sande." US " Isis
 
 
 
1. og 2.UK til Skogrypas Black Hawk Eier/fører Jørgen Krabbedal.Skogrypas Black Hawk
 

Alle Unghundene som er premiert har en veldig spesiell ting til felles og det er nettopp at det var deres aller første Jaktprøvestart. og da er det itillegg veldig spesielt at de blir så høyt premierte. Noen få ord om de må komme med.

Konsvoldsrypas Nala til Trond Inge Askvik fikk en velfortjent 2.Uk på prøvens første dag. Nala har vist oss mangen gode egenskaper på treningsamlinger og vant i tilegg klubbmesterskapet i Uk til avd 5 forrige helg og Bergensdekkenet 2013. Da er det spesielt hyggelig at alt klaffer for den hærlige lille tispen når det virkelig gjelder også.

" US " Isis til Eirik Sande fikk en velfortjent 2.Uk på prøvens første dag og en fortjent 3. Uk dag 2.  Isis har også vist oss mange gode egenskapet på treningsamlinger og ble nr 2. i klubbmesterksapet i Uk til avd5. Isis har vist seg å være en eminent viltfinder og vet å ta vare på sjansene sine. Isis har i en alder av 15Mnd 100% uttelling, det er en knallsterk prestasjon

Livardens Lobo til Fritjof Stangnes fikk en knall start på sin Jaktprøvedeby å klinket like godt til med 1.Uk. Lobo er en stor hann hund som har rikelig med vilje og jaktlyst. Lobo har også vist oss mangen gode egenskapet på treningsamlinger og vet å ta vare på de sjansene han får. Ekvipasjen kommer vi til å sparke fra seg flere ganger. 1.Uk kritikk finner du lengre nede.

Skogrypas Black Hawk til Jørgen Krabbedal fikk en velfortjent 2.Uk på prøvens første dag og en ikke mindre  velfortjent 1.Uk på prøvens 2.dag. Black Hawk har også vist oss mangen gode egenskaper både på høst og vinter og har virkelig vist seg å ha en nese for fugl. At han skulle få en sånn start på jaktprøvene hadde ikke Jørgen noen forhåpninger om. Black Hawk har hatt en virkelig bratt læringkurve i vinter. også han kun 15Mnd gammel og 100% uttelling i prøvesammenheng. 1.Uk kritikk følger under.

 

1.Uk Kritikk for Skogrypas Black Hawk

Hawk går ett glimrende søk i stor fart å fin stil i god kontakt med fører å viser at han takler de forskjellige vind- og føre forhold på en utmerket måte. Stand langt ute, fugl letter utenfor jaktbart hold, senere ny stand, reiser djervt og presist rype og er rolig i oppflukt og skudd. Fortsetter dagen ut sitt eminente søk og tildeles i dag en velfortjent  1.UK.  
Tallkarakterer: 5-5-6-4-4-4 og på Fuglebehandling 4-5
1.Uk Kritikk for Livardens Lobo
Lobo Starter i stor fart og fin stil, dekker anvist terreng godt i god kontakt med fører. Utover dagen jakter lobo glimrende og det resulterer i stilfull stand, reiser villig ryper det skytes og lobo er rolig i oppflukt. Lobo har i dag vist seg som ett kjempetalent og får sin velfortjente 1.UK
Tallkarakterer: 5-5-6-4-4-4 og på fuglebehandling 4-5