Helgen 19.- 21. oktober hadde NISK avdeling 5 sin årlige høstsamling på Garen, Hardangervidda med 25 deltakende hunder og førere. Vi er heldige og har gode og dyktige instruktører i miljøet vårt, og denne gang stilte Svein Andresen, Helge Pedersen og Fritjof Stangnes opp for å øse av sin kunnskap. Alle gjorde en flott jobb både ute i terrenget og om kveldene, med grundig og fin gjennomgang av treningsøktene og råd om kunsten å føre fuglhund i fjellet.

Lørdagen fikk vi årets første møte med snøen, og sammen med sterk vind ble det en krevende dag for både folk og fe. Likevel ble det gjennomført trening med slipp gjennom hele dagen. Søndagen ble mildere værmessig, med oppholdsvær og roligere vindforhold. De siste årene har det ikke vært så mye ryper i terrenget som vi kunne ønske. Bare få hunder kom i fugl og fikk oppleve ”godlukten” i løpet av helgen. Treningen gikk derfor hovedsakelig på søk og føring.

Vi har mange unge hunder i avdelingen vår, og det er artig å følge utviklingen deres. Som tidligere år hadde vi også nå deltakere med andre fuglehundraser, noe vi tar som tegn på at irsksetterklubben har tilbud som interesserer bredt i fuglehundmiljøet her vest.

Lørdagskvelden var det tradisjonen tro utlodning av et stor antall gevinster, og masse hyggelig prat og latter. Takk til alle som var med og bidro til nok en fin samling! Vi håper alle fikk med seg noen tips hjem , og at man er inspirert til å delta framtidige treninger og arrangementer i regi av avdeling 5.
 
Anniken Friis
leder i avd 5

  Instruktør Helge og deltakere under opprop

 To av partiene klare til start

 Instruktør Svein i sving

 Simon med sin IS Torstein 1,5 år

 Ruskevær! Terje med valpen og gamlehunden

  Været ble vel tøft for de minste. Annikens valp havnet i sekken.

  Vinteren er på vei!