Premie til Ine Schøyen og Lundebakkens Sandy Spit

Etter uker med panserføre i Hallingdal og Numedal sørget den siste ukes snøvær for ar det stedvis ble en strabasiøs prøve for de rundt 400 startende.

Kuling tok seg greit videre til finalen etter 3. VK kval og 2. VK semi. Under søndagens finale feide han tidlig all tvil til side med 2 fuglearbeider m/reis i sitt første slipp, før han i andre slipp toppet det hele med et nytt fuglearbeid. Dermed en soleklar seier og CACIT nummer fem i karrieren!! En fantastisk hund som også avler godt. En kjapp opptelling fra helgens prøver viser minst 15 avkom med premie!

En av disse er Neadalens Discovery til Ole Verner Hoff som hadde tatt seg til finalen etter en flott 2. VK i semi`n,. Der stilte i tillegg Neadalens Eternal Fame til Kjetil Mågerud. Disco fikk seg en stand i også i finalen, men dessverre lettet rypa utenfor jaktbart hold denne gangen. Videre utover pådro han seg for mange minus og havnet utenfor lista sammen med Fame som ikke ”hadde dagen”.

Våre UK-hunder fortsetter å imponere og stadig blir det flere i ”1. UK-klubben”. Nye medlemmer etter denne helgen er Skiskogens Alice til Gisle Sveva samt Jackie av Kjerringholm til Jørn Lindtvedt. Mens Gisle tok seg av dommergjerningen førte Jørn begge hundene, og fikk i tillegg premiert Jackie med en en 2. UK på søndagen.

Jackie av Kjerringholm med 1.UK og 2.UK

Jørn forteller: ”Jackie var meget god på lørdag. Hun gikk utmerket og hadde 3 fuglearbeider med reis. Fuglearbeidene fordelte seg over 3 slipp, så det rakk aldri å bli kjedelig den dagen! Hun er en særdeles god viltfinner så jeg gleder meg til å konkurere med henne i tiden fremover”.

J-Tyfon av Kjerringholm til Randi Halvorsen og Rune Magnussen kan også kunsten å finne fugl, og hentet seg en ny 1. UK.

Rastorps Fudge til Bjarte Søgaard som hadde tatt steget opp i voksenklassen taklet dette bra, og fikk en 2. AK på fredag.

Premie ble det også på de mer erfarne AK-hundene Lundebakkens Sandy Spit til Ine Schøyen og Imingens Lz Theo til Anders Rype som fredag gikk på samme parti vest for Haugastøl. Her inne rundt Nygaardsvatnet hadde fokksnø blåst ned fra fjellet og gjort forholdene tunge og vanskelige for de firbeinte, men på hjemveien ble det fuglearbeid og premie på dem begge. En 2. AK var en god belønning på tampen av en strevsom dag.

Sandy,Anders og Theo

Linda Bekkevold og Skrimfjellets Odin fikk også premie på fredagen. En 3. AK ble det denne gangen.

Til Geilo kom også Lauvåsens Celtic Spirit til Jan Erik Faugstadmo. Jan Erik klaget under oppropet på lørdagen at Spirits treningsgrunnlag nok var noe spinkelt, men en gjennomkjøring gjorde tydeligvis godt siden ekvipasjen på søndag kunne hente seg en 3. AK.

Vi gratulerer de premierte og retter samtidig en takk til dyktige arrangører som sørget for ”slipp til slipp-oppdatering under VK-finalen på søndag, og i tillegg hadde samtlige resultater på nett kort tid etter at deltagerne kom ned av fjellet!

Sånn skal det gjøres !!