I et etter arrangørens utsagn ”godt besatt rypeterreng” ble det heller sparsomt med premieringer på Rjukan da TFK arrangerte sin første høstprøve. Når da Fryd var eneste hund med premiering fra kvalitetspartiene på søndag, kunne ikke Marit være annet enn superfornøyd.

Fryd er ei frøken med masse jaktlyst og har tidvis vært noe variabel i sine prestasjoner, men det siste året har hun vært mer stabil og svært nær en førstepremie flere ganger. Ekstra hyggelig når det da klaffer!!

Og når utstillingscertene allerede var på plass skal hun heretter tituleres som NUCH!

Her er kritikken: ”Fryd jakter meget godt i noe kupert terreng. Fin lett aksjon i god kontakt med fører. Straks etter at hunden slippes på i andre slipp tar Fryd stand, slipper seg ned i vind, ny stand, reiser villig og presist ryper på ordre. Rolig i oppflukt og skudd. Utreder erfarent. Apport bevis fremlagt. Fryd jakter fremragende dagen ut, har vist oss et fremragende klasse søk og gis i dag sin velfortjente 1AK.”

5-5-6-4-4-4, presisjon 4, reising 5. Dommer Gunnulf Lisland

Om premieringene var få på Rjukan var ikke antallet noe høyere på Geiloprøven, men en hund som nesten alltid imponerer er Skrimfjellets Odin. Odin er en viltfinner av rang, og med stadige premieringer er det vel bare et tidsspørsmål om når eier Linda Bekkevold kan innkassere sin 1.AK.

Furunakkens Balto til Tonje Evju og Geir Haugen ledet før helgen Norgescupen på skog. Moren Freya syntes ikke noe om det, og tok tilbake ledelsen etter en overbevisende 1. AK på Jevnaker!

Forholdene denne dagen, med regnbyger og vind, var langt fra enkle i skogene ovenfor Randsfjorden. Men Freya og Geir har en egen evne til å ”lukte” fugl, og derfor blir det da også ofte premie.

Vi gratulerer de premierte!