Geir og Balto med fremdragende resultater i helgen.

Unghundene Vilja og Balto fra Furunakkens fortsetter å imponere. Denne helgen ble det fire nye premieringer. US Kulig fikk det også endelig til å klaffe. Bare en for dagen ”håpløs” gordonsetter fratok han seieren på Grotli.

Men for å begynne med Furunakkenshundene hadde disse skilt lag denne helgen. Vilja var i Alta på Artic Cup, mens Balto som så mange andre her sør hadde tatt turen til Grotli og NGK`s prøve.

Vilja for anledningen ført av Tore Lie kom ikke i fugl i sine første slipp under kvalifiseringen til AC, men var rangert som nummer fire helt til det gjensto to minutter av siste slipp. Her blir begge hundene borte, og mens makker får seg et fuglearbeide blir Vilja funnet liggende i stand uten at hun kan presentere fugl. Dermed ryker hun ut av finalepartiet.

Som et ”plaster på såret” får hun dagen etter en 2. UK under den ordinære Altaprøven.

Men denne helgen skulle det meste dreie seg om kullbroren Balto. En 1. UK etter to fine fuglearbeid på fredag, en 2. UK på lørdag og en ny 1. UK på søndag. Den siste etter fire godkjente fuglearbeid med reis !!

 US Kuling med 2.VK finale med ResCACIT på Grotli

I VK-finalen ble det altså en 2.VK til US Kuling som med fremdragende søk og tre fuglearbeid også gjorde seg fortjent til ResCACIT !

Kuling ble også som sin sønn Neadalens Discovery premiert i kvalifiseringen. Kuling fikk her en 3.VK ,mens Discovery fikk seg en 4.VK.

Både Kuling, Vilja og Balto er etter helgen ”helt der oppe” når det gjelder Norgescupen. Så da vil en evnt tur til Saltfjellet eller Lofsdalen om fjorten dager avgjøre hvem som til slutt går av med seieren.

Vi gratulerer de premiert og ønsker alle en god påske!