Neadalens Eternal Fame viste tidlig sitt potensiale og fikk 2. UK på sin første start på Røros ti måneder gammel. Vinnerklassebiletten skaffet hun seg i Raggsteindalen høsten 2008. Sin første VK-premiering fikk hun på Kongsvold i 2009, men det var først sist høst vi virkelig begynte å få øynene opp for dette talentet etter at hun vant finalen i Sjodalen med cert.

Bak hunden finner vi på farsiden en rekke US-storheter som Okan, Zimbad og Phantom mens det på morssiden er Tydalensblodet som dominerer.

Selv om Kjetil Mågerud er relativt ny i vår avdeling har han holdt på med fuglehunder i mange år. Orbitens Sofus, Aasrabbens Hamp og Neadalens Mea Culpa er alle ført til førstepremie. Via Elverum og Selbu har han nå havnet i Mjøndalen, og på tross av at han har de fleste av sine fuglehundvenner andre steder i landet, håper vi på en eller annen måte å kunne få dra nytte av hans kunnskaper innad i avdelingen.

Det var etter Fames 3. VK finale på Femunden i vinter at vi ba Kjetil om noen ord. Etter dette har Fame flere ganger bevist at hun begynner å bli stabil i toppen. I Rolf Sevendals minneløp senere på vinteren fikk hun 1. VK m/ck i semi`n og 3.VK finale før hun avsluttet  sesongen med en 2. VK på Geilo.

Her er Kjetils beskrivelse av Fame og finalen i Femunden:” Fame er avkom etter Neadalens LP-A Litj Nea og US Orkan, født 27.mars 2005. En fantastisk hund, med et vinnende vesen, hele familiens prinsesse.

Allerede som valp skilte hun seg ut med sin eleganse, fantastiske gemytt og selvstendighet. Hun likte å gå på små oppdagelsesturer, bruke nesen og sin nysgjerrighet. Hun er en helt fantastisk familiehund! Glad i alle mennesker, ikke minst våre barn:-) Fame er en hund med en rekke gode egenskaper. Inne har hun en egen evne til å slappe av og samle krefter. Hun kan sammenlignes med et møbel i stua, merker ikke at hun er der.

Så fort hun kommer i fjellet blir bryteren skrudd på! Da kobler hun ut alt og alle, og jobber 100% fokusert, men med god kontakt med meg som fører. Det oser av jaktlyst fra den lille kroppen og hun er i sitt ess. Hun har en merkelig vane med å "snakke" til meg etter fuglearbeid, som om hun spør om hun var flink:-) Fame er en hund med god viltfinnerevne og jobber godt på vind, men kan bli noe dryg i medvind. Hun er sikker i fugl og reiser stort sett friskt.

Vi dro opp til Femunden med store forhåpninger om fine dager i fjellet.I kvalikken på lørdag skulle vi gå på Gruva terrenget, som er kjent for å være et veldig flott område. Været var fint, men med en sur vind som gjorde at de fleste frøs stort sett hele dagen. Men det var ganske greit med fugl der, og Fame virket tent og klar. I andre runde blir hun borte etter å ha lagt opp til et stort medvindsøk i et litt kuppert terreng, og jeg går for å se etter henne der hvor jeg sist så henne. Når jeg kommer opp på brinken får jeg etter hvert se henne i en stram stand nede på en slette, og går tilbake for å melde stand. Dommerne bruker litt tid opp, og føret var veldig skarpt, så når vi kjører oss ned mot Fame så bråker det ganske mye grunnet skaren. Rypene letter, jeg skyter, og Fame forholder seg rolig. Men dessverre så syns dommerne at det ble litt for langt hold til at de kunne godkjenne fuglearbeidet. Veldig ergelig. Men vi kom oss hvertfall videre til finalen som en av seks.

Finalen gikk i Langsjølia syd. Været var ganske vekslende med alt fra sol til tett snødriv. Fame skulle ut i 3. slipp, og startet opp i frisk stil og drar seg etter hvert opp langs en tett bjørke klynge og blir borte. Siden jeg ikke ser noe mer til henne, går jeg opp for å se , og inne i den tette bjørka står hun i en stram stand! Dommerne kommer og vi går opp mot Fame. Når vi nærmer oss ser jeg to ryper som sitter på bakken foran Fame, men grunnet den dårlige sikten og den tette bjørka våget jeg ikke å be henne reise på avstand i frykt for at dommerne, som var 20 meter bak meg, ikke skulle se fuglene. Dessverre lettet rypene så vi fikk ikke vist reis, men fikk et godkjent fuglearbeid, noe som altså holdt til 3.Vk finale.”

Vi gratulerer Kjetil og medeier Hanne Bergh med en flott sesong og ønsker lykke til framover!