Nieda i stand_500x375
Nieida i en stilfull stand i Nord-Svensk terreng

Gagganjunis NIEIDA ble NSJCH i Abisko 17.4.

Abisko-prøven i Nord-Sverige ble arrangert som en-dags SKL (VK) fredag 17.4 under flotte forhold. To partier ble kjørt ut med snøscooter og etter dagens kvalik, var det to parti-vinnere: ES Perle til Stig Kvernmo (vinner av årets NM) og IS Gagganjunis Nieida til Jan Riise Pedersen og Bodil Kanebog. I finaleslippet ble det en hårfin seier til årets norgesmester, men Nieda oppnådde det meget sterke resultatet 1. SKL (VK), res.cacit, cert og HP og kan nå tituleres som NSJCH. Avd 9 er meget stolt og imponert over innsatsen. I tillegg oppnådde Royer Andre Larsen 5. SKL med Hadseløyas Frøya. Av 10 premierte hunder i SKL var det 5 irsksettere.
Premie Abisko_500x375
Eli med Gaganjnunis Eiri, Stein med Gagganjunis Mattis og Jan med NSJCH Gagganjunis Nieida

Andre resultater fra Abisko

Lørdag gikk 4 kvalitetspartier ut i et fantastisk vær - sol og en svak vind fra nord. Det var relativt få premieringer i kvalitetspartiene, men oppdretterne av Gagganjunis-hundene - Jan og Bodil var særs fornøyde med at alle hundene fra det oppdrettet ble premiert. Nieida med sin 1. SKL, Stein Nilsen med sin Mattis fikk 2. ØKL (AK) og Eli Wang med Eiri fikk 3. ØKL. Eli var kanskje dagens mest uheldige premierte. Under premieutdelingen redegjorde dommeren for premieringen og fortalte om Eiris søk og fuglearbeid som var en soleklar 1. ØKL. Imidlertid var snøforholdene slik at dommeren falt da han skulle skyte og skjøt liggende. Eli falt også og kom med noen gloser som Eiri oppfattet som klarsignal til utredning. Nå er reglene slik i Sverige at det skal ikke utredes. Eiri utredet kort og greit og var ferdig når Eli og dommeren kom seg på beina. Apporteringen - i AK må det apporteres etter fuglearbeid - var litt minusbelagt og dermed røk både 1. og 2. ØKL. Men uansett - supert resultat og gratulerer.

Gode resultater både i Finnmark og Indre Troms

Odd Brede Sommerseth deltok med sin Red Senja på Ofotens prøve ved Alte-vatn. Odd Brede fikk en fin 4. VK. I Finnmark gikk Børselv-prøven samme helg. Her var en ny Gagganjunis-hund på på topp i VK. Gagganjunis Varja til Geir og Monica Koppen fikk 1. VK. Avdeling 9 i gratulerer med flotte resultater.