Øyvind og Linda strålende fornøyd etter Gajas 1.AK i helgen.

 

Det ble stang inn for Gaja og Skrimfjellets kennel med 1. AK på Hovden . I tillegg ble det flere sterke resultater på andre hunder fra avdeling 2 rundt om i landet.

For å begynne med NM på Andøya var som alltid US Kuling med på notene. I en litt ”merkelig” lagkonkuranse hvor kun tre av hundene kom i fugl gjorde Kuling en bra jobb søksmessig, men et på papiret sterkt irsksetterlaget hadde nok større ambisjoner enn en 5.plass!

I den individuelle konkuransen fant Kuling rype både i kvalifiseringen som endte med en 3.VK , og i semifinalen som ga 2.VK.

Forhåpningene foran søndagens finale var store, og det var nok mange som ble skuffet da det på Livesendinga på Harstad og Vesterålens fuglehundklubbs hjemmeside tikket inn følgende melding fra slipp tre i første runde: ”Begge hunder jakter godt i vierbelte. Kuling blir for egenrådig og utgår”.

Så skulle det altså heller ikke denne gangen lykkes helt for en av ”vindgutta” i en individuell NM-konkuranse, men selv om Numedalsbanen for lengst er nedlagt går det helt sikkert flere tog!

En annen vinnerklassehund i knallform om dagen er Neadalenes Eternal Fame til Kjetil Mågerud som i semifinalen av Rolf Sevendals minneløp dro til med en 1.VK m/CK ! I en helrød finalen i Femunden ble det spennende helt inn, og Fame kunne tilslutt føre opp en 3.VK finale på sin CV. Geiloprøven kommende helg er Fames neste stopp.

På Hovden ble det også meldt inn gledelige resultater på løpende bånd. Først bekreftet Lauvåsens Celtic Spirit til Jan Erik Faugstadmo at andrepremien fra sist helg ikke var en tilfeldighet. I Spirits tredje slipp på fredagen  finnes hun i stand langt ute. Etter avvanse i to etapper reises enkel rype helt på kanten av et stup. Det skytes og Spirit er komplett rolig i oppflukt og skudd. ”Småplukk” fra de to første slippene gjorde at det ikke ble høyeste premie.

Skrimfjellets Odin til Linda Bekkevold gikk på samme partiet og ville ikke være noe dårligere, og også Odin fikk en flott 2. AK.

Men det var Odins søster Gaja som stjal showet denne dagen! Gajas talent har vært uomtvistelig helt siden første UK-start, men nå ble det altså endelig en 1. AK på Gaja og Skrimfjellets kennel.

Her er kritikken: Gaja viser oss ett meget godt medvindsøk, i god kontakt med fører. Stor fart, fin stil. Fortsetter hele dagen i svært fint søk, i lett fin stil. På slutten av dagen tar Gaja stand. Reiser på ordre fugl og er rolig i oppflukt og skudd. Utreder greit. Apportbevis forevist. Det er en svært god hund i dag som får 1.pr AK.

Tallkarakter: 5-5-6-4-4-4

Eier Øyvind Torgersen forteller ellers om Gaja: ”Gaja har hele tiden hatt stor jaktlyst og har et solid standinstinkt. En god vindbruker, med et systematisk søk. Det vi har jobbet litt med, er å få henne til å utrede fuglelukten hun får i nesa litt nøyere. Hatt en liten tendens til og skulle haste videre litt for raskt. Det er først de to siste sesongene vi har hatt tilgang til å trene jevnelig i fugl. Noe som naturlig nok har hjulpet mye. Ellers har det vært litt tilfeldigheter/stang ut som har gjort at høyeste premie ikke har vært oppnådd tidligere”.

Så får vi se hvordan Gaja omsider takler overgangen til vinnerklassen, men potensialet er der.

Det samme kan vi utvilsomt si om Imingens Tinge-Ling til Robert Gill som på samme prøven sikret seg en ny 1.AK!Det var Robert som selv førte Ting denne gangen,og med to fuglearbeid ble det en førstepremie.

Sist men ikke minst la unghundene fra Furunakkens inn gode søknader om titellen årets unghund da de i helgen hentet seg nye premier. Denne gangen gikk turen til Folldal og nok en gang var det Balto til Tonje Evju og Geir Haugen som kom best ut av det med en 1. UK på lørdag.

Vilja til Morten Fuglerud fikk en fin-fin 2.UK samme dag etter tre fuglearbeider.Dessverre alle uten reis. Begge hundene fikk for øvrig premie for partiets beste søker.

Vi gratulerer de premierte og ønsker lykke til videre!!