Bilde fra et av høydepunktene i Tornados karriere.Vinner av Sølvhunden i 2007.

 

Ikke mange andre fuglehunder har vært med på å prege det siste tiåret på samme måte som Tornado,og vi har fått medeier og fører Randi Halvorsen til å sende noen ord fra helgens prøve på Kongsvold:

”Vi hadde tidlig i sommer bestemt oss for at høstens siste prøve på Kongsvold skulle bli Torro sin siste høyfjellsprøve – hvis formen holdt. At Torro har holdt formen både på jaktprøvene i høst og under jakta har vært til vår store glede. Flere dager i høst og ikke minst i dagene før Sølvhundprøven på Kongsvold, så har vi hatt noen små drømmer og tanker om at det hadde vært moro om Torro kunne premiere seg på sin siste høyfjellsprøve.

Noe av det største vi har oppnådd med han, er blant annet når han vant Sølvhunden i 2007, så en avslutning på hans karriere i samme løp, hadde vært stort.

Under fredagens kvalifisering skulle det vise seg å være lite med fugl. Torro startet opp i sitt slipp med både fart og intensitet etter dommernes ønske. I sitt andre slipp bekreftet han dommerne sitt førsteinntrykk og befestet sin posisjon som en av de beste søkerne på partiet. Det ble kun observert fugl to ganger i løpet av dagen som resulterte i to premierte hunder.Torro gikk videre til semifinale på søk.

I semifinalen steg optimismen noe, da vi viste at vi skulle ut i et terreng som hadde hatt godt med fugl i kvalifiseringen. Men, heller ikke i semifinalen, så skulle det vise seg å være fugl i Torro sine slipp. ”Gamlefar” viste seg allikevel å tilfredsstille dommernes ønske i forhold til søkskvaliteter og var med det videre til finalen på søk.

I finalen startet Torro ut i andre slipp. Torro startet opp i god fart og revierte terrenget på en god måte, noe som resulterte i en stand helt mot slutten av slippet. Torro reiste villig og presist fugl, og det ble da et faktum at han hadde muligheter til å premiere seg i finalen. I løpet av dagen skjer det mye i henhold til fugl. Det blir mange situasjoner og alle hundene får sin sjanse på fugl. Torro hadde ingen flere sjanser i de neste to rundene, og etter den tredje runden og dagens siste slipp, er det et faktum: Torro får 3. VK finale under Sølvhundprøven 2010. Det var en flott avslutning på hans høyfjellskarriere, som vi setter stor pris på.

Etter neste helgs NM på lavland blir Torro pensjonist, og da skal vi kun konsentrere oss om mange og fine jaktdager sammen”, avslutter Randi som ellers gleder seg stort til å begynne satsingen med den seks måneder gamle valpen etter Kuling og Liatoppens Evita. I oktober kommer enda et nytt medlem inn i familien da en valp etter Con-Spirit av Kjerringholm og Kuling også er bestilt.

Apropos Kuling så er det nå lavland som gjelder. Først NM-helgen med lag og individuelt, så Tjøllingprrøven før han avslutter på Romerike.

Vi gratulerer Tornado med en flott avslutning på høyfjellskarrieren og ønsker både han og Kuling lykke til videre. Og vi tar vel ikke mye feil når vi tipper at dette ikke er siste gangen vi hører om Randi, Rune og resten av flokken fra Veggli !

Et annet høydepunkt var da Tornado vant Høyfjellspokalen i 2006.