Tyfon var egentlig i en egen klasse under ND sist helg og som eneste hund ble han premiert både i kval, semi og finale. Men så var det denne ”stanga” da som av og til står i veien. En makkers støkk i første slipp, og en egen støkk i stedet for ny stand under utredning i andre, ødela litt i finalen. Men uansett en kjempeprestasjon av et stort unghundtalent med 2.premie kval, 1.premie semi og tilslutt 3.premie finale!! 

Vi har også sjekket  ”Søk på hund” og oppdaget at Tyfon også har overgått sine mer meriterte ”brødre” hva angår Norsk Derby: I 2002 fikk US Tornado 1.pr.kval før han ble slått ut i semi`n. I 2004 ble ikke US Orkan premiert tiltross for at han tok seg helt til finalen. US Kulings innsats i ND-sammenheng burde forbigås i stillhet. Utslått i kvalifiseringen i 2005 med tallkarakterene 3-3-6-2-3-4!!

Randi ler litt av den påminnelsen og sier videre: ”Tallene til Kuling taler for seg selv, ja. Men så må det også sies at Kuling hadde sanket 7 x 1.UK på syv starter i forkant av Derbyen. Vi må ta skylden selv for Kulings dårlige prestasjoner den gang, da vi jaktet mye med han uka i forveien. Det året var det mye fugl, og det var ikke bare å legge en unghund i storslag tilside.

Jeg er nok ellers av den oppfatningen at vi var heldig med helgen samtidig som Tyfon er inne i en positiv utvikling om dagen. Det er moro å ha en unghund som presterer, men det mest sentrale for oss er å se en unghunds egenskaper og hundens utvikling fra 2 års alder og fremover. En unghund har en naturlig modningsprosess gjennom alder, mens en hund fra 2 år utvikler seg gjennom erfaring. Erfaringsutviklingen er en faktor som vi ser som spesielt viktig i forhold til forskjellen på den gode og meget gode jakthunden.

Når det gjelder Tyfon, så har han alltid vært en sindig og rolig kar, og har akkurat de egenskapene som vi har hatt i Kuling. På grunn av jobb, bygging og annen unghund begynte forberedelsen med Tyfon først ved nyttårstider. Tyfon har hele tiden vært en sterk søker og en bevisst vindsøker og fuglebehandler. Alle disse faktorene sammen med at han er en så ”kul” fyr er nok grunnen for at han har lyktes så godt. Vi har bevisst ikke stilt han mye på prøve, da vi har ønsket å gi han mest mulig kvalitet i utviklingen, det vil si gjennom trening. Sammen med Tyfons iboende egenskaper og en grei jakt med flere fine situasjoner var vi nok heldig og traff godt med formen til Tyfon”.

Tyfon hadde også besøk av tre kullsøsken i kvalifiseringen, og i helgen fikk også en femte unghund fra parringen mellom Con-Spirit og Kuling en 1. UK. Lego til Elin Vassbø og Per Tufte fikk full klaff under årets første lavlandsprøve i Tjølling.

På samme prøven fikk et annet unghundtalent Red Garlics Pralin til Christel og Ulrik Myrhaug seg en 2. AK.

Vi gratulerer!