Furunakkens Tell her fra en jakttur er etter NJCH Vieksas Bastian og NSUCH/NJCH Zorba. Oppdrettere er Tonje Evju og Geir Haugen.

 

Om Tell og prøven forteller Linda:

”Tell kan virke litt høyt giret, men er en trivelig herremann. Når han ikke står i bånd, er det alltid full rulle rundt på jordene! Han er en gutt det har tatt lang tid å få rolig i fuglesituasjoner. Siden han har vært "storebror" i to år nå og vokst på det, valgte vi å la han få et par starter på Kiærprøven. Det endte med en 2. AK på lørdagen!

For oss var det veldig artig å få premiert akkurat han. Kiærprøven er en prøve som er generelt godt besatt med fugl i terrengene. Det samme gjaldt for de områdene vi var på i helgen, og de fleste hundene hadde sjanse på fugl flere ganger."

Ellers ble det på mange måter en merkelig start da høstens prøver ble sparket i gang sist helg. Både fra Rjukan, Raggsteindalen og Kiær meldes det om varierende fuglbestand og vanskelig fugl. Ser vi på antallet premierte hunder er dette lavere enn ”normalen” for alle tre prøvene. Men de beste takler alle forhold, og i kjent stil preger US Kuling og US Tornado premielistene også denne helgen.

Det ble 2.VK på Kuling i kvalifiseringen på Kiær, mens Tornado her fikk en 3.VK. I finalen fikk Tornado en meget sterk 3.VK .

Sønnen Neadalens Discovery til Ole Verner Hoff viste at Derby-formen begynner å komme med en fin-fin 2.UK. Også det på Kiær.

På VFK`s Raggsteindalsprøven kom Sæterelvas Tyra seg til VK-finalen på søk, men lyktes ikke her. For de andre hundene ble det ”stang ut ”denne gangen. Noen av terrengene var tilnærmet fugletomme, mens på et av partiene hadde de sett 100 ryper på en dag! Dårlig vitring gjorde ellers at det ble mye støkk og relativt få premieringer.

Vi gratulerer de premierte !