"For min del ble det en eventyrlig helg med 1. VK m/ck kval, og 3.VK finale" forteller Bjarte.

"Været var kaldt med utsatt opprop til klokken 09.00. Føret var vekslende fra tunge bjørkelier til mer hold høyere opp i terrenget. Fudgé gjorde sakene sine særdeles bra på fredagen, og leverte et prima søk og fuglearbeid som resulterte i en første premie.

I lørdagens finale skjedde det lite før ut i runde 2. Da hadde to hunder tellende fuglearbeid. Heldigvis ble det kjørt en 3. runde som gjorde at vi vikk en sjanse til. Den benyttet vi oss av, og fikk et fuglearbeid. Dette resulterte i en 3VK. JIPPI!»

Furunakkens Balto

Også Furunakkens Balto til Tonje Evju og Geir Haugen gjorde sine saker bra tiltross for tre finaleslipp uten å komme i fugl. Balto er en kraftig hannhund som ikke akkurat favoriseres når føret er tungt. I fredagens kvalifisering fikk han til alt overmål første slipp og start i bjørka.

«Jeg var derfor ikke spesielt optimist" forteller Geir, "men Balto klinket til med fuglearbeid uten reis rett etter slipp. Når han så fikk et nytt fuglearbeid uten reis i 2. slipp ledet han til det gjensto tre hunder. Her ble han passert av en KV, men endte altså opp med en flott 2.VK.

Mest fornøyd er jeg faktisk med at Balto holdt klassenivå søksmessig gjennom hele prøven. Det tunge føret tiltross.» avslutter Geir.

Også andre irske gjorde en flott innsats. Av finalepartiets seksten hunder var seks irske. Av disse havnet tre på premielisten som inneholdt fire hunder!

Vi gratulerer!